14. kolo
30.11.2019 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - West Ham United 0:1

Kritická situace Manuela Pellegriniho má za sebou nečekanou vzpruhu. Pellegriniho West Ham United totiž navzdory všem předpokladům dokázal zvítězit na Stamford Bridge proti západolondýnským rivalům z Chelsea, což se Kladivářům povedlo vůbec poprvé od roku 2002, a zároveň šokujícím triumfem 1:0 ukončil stávající osmizápasovou šňůru bez vítězství. O jediný gól odpoledne se postaral Aaron Cresswell, ovšem neméně výraznou pozornost si zaslouží David Martin jakožto debutant v brance West Hamu, který proti rozjetým Blues dokázal udržet čisté konto.

Chelsea přitom měla šancí na rozdávání, a obzvláště v první půli zápasu zcela dominovala, jenže při absenci nejlepšího střelce Tammyho Abrahama scházela domácím potřebná koncovka a po prohře 1:2 s Manchesterem City si Frank Lampard na lavičce Chelsea připisuje druhou ligovou porážku za sebou. West Ham díky velecenným třem bodům poskočil na třinácté místo, zatímco Blues se nyní musí pomalu začít poohlížet za pátým Tottenhamem, který zaostává o šest bodů.

Soudě dle úvodních minut zápasu by jen málokoho napadlo, že Chelsea ani jednou neskóruje. Pedrovu gólovou ránu stihla obrana West Hamu zablokovat až na poslední chvíli, Mason Mount přinutil Davida Martina k prvnímu prvoligovému zákroku kariéry a Christian Pulišić v dobré pozici poslal svou hlavičku příliš vysoko. Ve dvaadvacáté minutě měl k průlomu skóre ještě blíže Reece James, jehož tečovaný centr spadl na břevno.

To hosté se v první půli na mnoho nezmohli, byť šance neobvyklého hrotového útočníka Michaila Antonia přinutila Kepu Arrizabalagu k excelentnímu reflexivnímu zákroku. Když pak v rychlém sledu za sebou proti pozornému Martinovi neuspěli Kovačič, Giroud ani Pedro a Pulišić ve výtečné šanci z nastavení minul, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Pouhé tři minuty po změně stran Blues za všechny zmíněného zahozené tutovky pykali. Pablo Fornals vyslal ideálně načasovanou přihrávkou kupředu Aarona Cresswella, jenž si až příliš snadno poradil s domácím mladíčkem Jamesem a umístil míč přesně do dolního pravého růžku branky. V 67. minutě bylo pro zaskočené hráče Chelsea zdánlivě ještě hůř, když aktivní Antonio procpal Snodgrassův centr až do sítě, ovšem jeho trefu vzápětí zneplatnil videorozhodčí kvůli hraní rukou.

Chelsea tak měla dvacet minut na to, aby s překvapivým výsledkem ještě něco udělala, jenže navzdory výraznému územnímu tlaku zataženou obranu soupeře s výborným Martinem v brance nepřekonala a 34letý gólman si tak mohl po konečném hvizdu užít slzy štěstí.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

-2,5

Reagovat
OnlyWHU

1:2 COYI!!!

Reagovat
duloig

Only verím že si tentokrát vydržal pozerať do konca Konečne parádny výkon!!!! COYI !!

Reagovat
OnlyWHU

Yes!

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
duloig

2:2 COYI !!

Reagovat
OnlyWHU

Optimální výkon téměř všech! Martin mě fakt dojal! Doufám, že ti, co nenastoupili v základu, pořádně koukali. Na nás si nikdo vyskakovat nebude! A už vůbec ne Chelsea! MANU ŽIJE!!! COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

COYI

Reagovat
duloig

Joooo COYI !!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele