27. kolo
22.02.2020 13:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Chelsea zvládla londýnské derby

Fotbalisté Chelsea porazili ve 27. kole Premier League městského rivala Tottenham 2:1 a navýšili náskok na svého rivala v tabulce na čtyři body. Skóre otevřel Olivier Giroud, druhou branku Blues přidal Marcos Alonso. V závěru si pak dal vlastní gól Antonio Rüdiger.

První vážnější příležitost měli Mourinhovi svěřenci v 11. minutě. Domácí neodklidili balon, Bergwijn jej na to konto sklepl pro Lucase Mouru, jehož prudké zakončení zpoza vápna vyrazil Caballero.

Domácí však na nic nečekali a kontrovali neméně zajímavou situací. Alonsova kolmice pro Masona Mounta byla fantastická, mladý Angličan si ale se střelou na bližší tyč vylámal zuby na Llorisovi.

V 15. minutě už se domácí radovali z první branky. Ross Barkley z dorážky zamířil do tyče, balon se posléze odrazil příhodně pro Oliviera Girouda, jenž se neukvapil a povedenou ranou propálil Huga Llorise.

O devět minut později předvedl Alonso, jaký dynamit má ve své noze. Po standardní situaci se k němu odrazil za vápno balon, španělský fotbalista neváhal a vyslal tvrdou ránu těsně nad.

Chelsea nadále byla lepším celkem a ve 35. minutě se gólman Caballero musel pořádně natáhnout. Lo Celso načechral svůj centr od rohového praporku k Sánchezovi, jehož nepříjemnou hlavičku vytěsnil argentinský gólman nad horní tyč.

Hráči Spurs asi ještě byli v myšlenkách v kabině, protože uběhly jen tři minuty a inkasovali. Giroud získal balon pro Mounta, který našel na ose hřiště číhajícího Barkley. Anglický záložník ještě nahrál Marcosi Alonsovi, s jehož ranou k tyči nemohl Lloris nic dělat.

O dvě minuty později mohl být náskok domácích ještě vyšší. Asistencí povzbuzený Ross Barkley se bravurně zbavil svého strážce, proti jeho dělovce musel zasáhnout Lloris.

V 81. minutě mohla Chelsea definitivně potvrdit svou výhru. Mason Mount se zbavil Vertonghena a připravil balon pro Abrahama, jehož pokus z bezprostřední blízkosti zastavil Lloris.

O malý moment později standardní situaci Blues rozehrál Marcos Alonso, jenž potvrdil své fantastické střelecké schopnosti a orazítkoval horní tyč.

Hosté se však přeci jen mohli radovat z branky. Jednalo se o hodně šťastnou trefu, Érik Lamela vyslal nepovedenou střelu, kterou přesně do protipohybu marně se natahujícího Caballera tečoval Antonio Rüdiger.

Chelsea po vyhraném derby zůstala čtvrtá se 44 body, Spurs jsou pátí.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Alderweireld, Davinson, Tanganga - Lo Celso, Winks, Ndombelé - Lucas, Bergwijn, Sessegnon

Mohli by sme konečne začať hrať futbal.

Reagovat
Elmas

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele