15. kolo
04.12.2019 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea si poradila s Aston Villou a po dvou prohrách zvítězila

Návrat na Stamford Bridge Johnu Terrymu trochu zhořkl, neboť jako asistent Aston Villy přihlížel k porážce svého týmu. Domácí Chelsea totiž odčinila zaváhání z posledního kola a s Villans si poradila po výsledku 2:1. Blues tahali po většinu zápasu za delší konec, přesto nakonec mohli být rádi za jednobrankové vítězství.

Chelsea tak po dvou ligových porážkách zabrala a postrážila si čtvrté místo zajišťující postup do Ligy mistrů. Aston Villa se naopak musí zase strachovat, jelikož na sestupové pásmo má již jen jednobodový náskok.

Po nečekané ztrátě všech bodů s West Hamem se do sestavy Blues vrátili bek Azpilicueta, záložníci Kanté s Willianem, a také útočník Abraham, jenž vyléčil zranění.. Šanci dostal také stoper Christensen. Hostům chyběl vykartovaný Guilbert, jehož na pravém kraji obrany zastoupil Elmohamady. Luize a zraněného El Ghaziho zase nahradili Nakamba s Trézéguetem.

Brankář Villans Heaton musel poprvé zasahovat v sedmé minutě, kdy jej prověřil Willian. Strážce hostující svatyně si za dalších dvanáct minut snadno poradil i s hlavičkou Mounta. Středopolař Chelsea se zkoušel prosadil i ve 20. minutě, avšak rána mu příliš nesedla. O čtyři minuty později už šli domácí do vedení. James posadil míč na hlavu Abrahama, jenž přesnou hlavičkou rozveselil Stamford Bridge poprvé.

Až ve 29. minutě byl prověřen také gólman Blues Kepa, který kryl střelu hlavou od Mingse. Dvanáct minut poté ale Aston Villa z ničehonic vyrovnala. Elmohamady poslal přesný centr na svého krajana Trézégueta, jemuž sice vůbec nevyšla hlavička, přesto se od něj balón šťastně dokutálel přesně k tyči do sítě. Ještě do přestávky chtěl vedení domácím vrátit Zouma, avšak s jeho pokusem hlavou po rohovém kopu si Heaton snadno poradil.

Tři minuty po změně stran už ale šla Chelsea znovu do trháku. Willianův pas sklepl Abraham na volej Mountovi, jenž se parádně trefil pod břevno. Následně hráči Blues kontrolovali hru. Po hodině hry se k zakončení odhodlal Willian, Heaton však svůj tým podržel. Hosté měli ojedinělou možnost v 66. minutě, kdy v rozehrávce chyboval James, avšak Grealishova střela se mezi tři tyče nevešla. Záhy to na druhé straně taktéž nepřesně zkoušel Azpilicueta.

Další gól do sítě Aston Villy nepřidal ani v 73. minutě Kanté a pár chvil na to byl neúspěšný také Willian. V 78. minutě už se Heaton musel činit proti střele Pulisice, za další dvě minuty zase gólman Villans vytěsnil přímý kop Williana na tyč. Hosté odpověděli v 85. minutě, kdy příliš vysoko pálil McGinn. Velkou šanci na vyrovnání ale měla Aston Villa o pět minut později, jenže střídajícího Luize skvěle vychytal Kepa, a tak všechny body zůstaly na Stamford Bridge.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Seydou Doumbia

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Ještě u Saint mi to vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 častý výsledek

Reagovat
Seydou Doumbia

nebo prodány zkušenosti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele