12. kolo
09.11.2019 16:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley rozdrtilo West Ham 3:0 a zdárně ukončilo sérii porážek

Střetnutí týmů s obdobně bídnou formou mělo nakonec jednoznačné rozuzlení. Burnley od samého úvodu proti West Hamu United dominovalo, ještě do přestávky si vypracovalo dvoubrankové vedení a domácí tým nerozhodila ani videorozhodčím neuznaná trefa Chrise Wooda. V druhé půli ještě dodal výsledku punc debaklu brankář Jiménez, jenž si připsal vlastence, a konečný výsledek mohl být pro West Ham ještě daleko horší, kdyby Clarets byli v koncovce chladnokrevnější.

Tým Manuela Pellegriniho si tak připisuje třetí porážku z posledních čtyř kol, což je v kombinaci s bodem za domácí remízu s Sheffieldem United obzvláště neuspokojivá série výsledků a chilský manažer má co dělat, aby si stávající funkci udržel. West Ham zůstává těsně nad sestupovými příčkami na patnáctém místě, zatímco Burnley díky ukončení vlastní šňůry tří proher v řadě poskočilo zpět do středu tabulky.

Na průlom skóre si diváci na Turf Moor museli počkat pouze deset minut. Míč po rohovém kopu vrátil na zadní tyči do ohně James Tarkowski a Ashley Barnes pohotově zblízka zabořil míč do sítě. Hostům vzápětí nepomohlo ani zranění kapitána Noblea, jehož už ve 20. minutě musel nahradit Yarmolenko.

Mezitím tlak nabuzeného Burnley pokračoval. Obzvláště aktivní byl Chris Wood, jenž napoprvé těsně nedosáhl na centr Westwooda a poté jej připravil o gólový zápis videorozhodčí kvůli velmi těsnému postavení mimo hru při náběhu na centr McNeila, ovšem ještě do přestávky se forvard Burnley přece jen dočkal. V 44. minutě se znovu opakovala kombinace po ose McNeil-Wood a druhý jmenovaný propálil z hloubi šestnáctky i Roberta Jiméneze, byť si gólman West Hamu na míč sáhl.

Ať už v kabině West Hamu o přestávce zaznělo cokoli, na výkon hráčů po změně stran to mělo pramalý vliv. I nadále totiž hráli prim domácí a hned v 54. minutě skórovali do třetice. Westwoodův roh do malého vápna pod tlakem houštiny těl nezvládl Jiménez zpacifikovat a groteskně si míč při snaze jej vyboxovat srazil do vlastní branky. Vzápětí mohli letargické hosty dorazit Wood, Barnes či Hendrick, ale v dobrých šancích tentokráte neuspěli. To však Clarets vůbec mrzet nemusí, neboť si po pozdní zahozené Yarmolenkově tutovce připisují suverénní výhru 3:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

No už je na čase, aby se borci probrali!!! 1:2COYI

Reagovat
duloig

Haller hetrik C O Y I ⚒️

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo tak

Reagovat
duloig

Noo,tak vrátime sa pekne späť na zem Dnes mega drevo Balbuena.Dostali sme 10 gólov z rohov a suverénne vedieme v tejto štatistike.Miestami sme na ihrisku pobehovali ako ovce bez baču.Čakajú nás Tottenham a Chelsea.Ale možno sa odrazíme od Liverpoolu no

Reagovat
OnlyWHU

K.O. V pohodovým tempu jsme si dokráčeli k dalšímu debaklu. Vzadu jako bychom se předháněli v kiksech, vepředu totální jalovost. A ještě k tomu Lanzini... Dodíval jsem se s maximálním sebezapřením. Bylo to už dno naší hrůzy? To uvidíme příště. HRŮZA! COYI!!

Reagovat
Ted

Roberto je suverénně nejhorší brankář, kterého jsem kdy v dresu West Hamu viděl. Těžko říct, jestli má v premier league někdo vůbec horší dvojku

Jinak neskutečné, jak se dokázal parádní začátek sezóny totálně po**at. The West Ham way....

Reagovat
OnlyWHU

Takový výkyvy nás provázejí dlouhý roky. Chybí nám mentál. Napadá mě, že stále toužíme po hvězdných hráčích ze zahraničí a opomíjíme ostrovní pracovitý raubíře. Zatímco naše hvězdy (nejen ty současný) trpí mylným pocitem výjimečnosti a nepostradatelnosti, soupeřovi bezejmenní pracanti nám dávají lekce z nasazení i produktivity. Na zisk bodů a umístění kolem středu tabulky jim to bohatě stačí. Po dnešku jsem fakt zhnusen, na to se nedalo koukat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele