35. kolo
12.07.2020 15:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Aston Villa oživila naděje na záchranu, doma skolila Crystal Palace

Aston Villa zareagovala na sobotní úspěchy West Hamu a Watfordu, přesněji řečeno na vítězství svých úhlavních konkurentů v boji o záchranu, a ztenčila tak svou ztrátu na bezpečné pozice opět na čtyřbodový rozdíl. Crystal Palace naopak potvrdil, že od konce června se nachází v krizi, a zaznamenal na svém kontě již svou pátou ligovou prohru za sebou.

Domácí zisk těchto tří bodů opravdu nutně potřebovali, jinak by jejich reálné šance na udržení se v Premier League vykazovaly tři kola před koncem velké trhliny. Situaci ani tak nemají v žádném případě ve svých rukou, každopádně je pro ně bezpochyby velmi dobrou zprávou, že alespoň utnuli svou dlouhatánskou sérii bez výhry, která trvala nepřetržitě od ledna.

Hostům se po koronavirové přestávce jednoduše nedaří. Až na úvodní skalp Bournemouthu výsledkově pouze strádají a mohou být vlastně rádi, že měli body nahrané ještě před pandemií, jinak by možná měli stejné strasti se zachováním prvoligové příslušnosti jako jejich sok. Nedokázali přitom navázat na celkem slibný výkon z minulého mače proti Chelsea.

The Lions zahrozili jako první ve 3. minutě, to když se levačkou snažil změnit bezbrankové skóre Hourihane, nicméně jeho pokus mu vyblokoval do zámezí bránící Ward. V 7. minutě se podařilo rozvlnit síť londýnskému celku, Sakho zacílil účelně pod břevno, VAR si však všiml, že jeho spoluhráč Ayew těsně předtím v šestnáctce fauloval gólmana Pepeho Reinu.

Nakonec ale resumé rozhodčích v čele s hlavním arbitrem Atkinsonem znělo úplně jinak, Sakho totiž zahrál rukou během střelby, lépe řečeno svým ramenem, a jeho přesný zásah byl následně vymazán ze statistik. Ve 31. minutě mohla znovu udeřit Aston Villa, jenomže prudký centr Ahmeda Elmohamadyho usměrnil jen nad bránu hlavičkující Samatta.

Svěřenci manažera Deana Smitha se mohli ujmout vedení zásluhou Grealishe ve 38. minutě, ten ovšem ještě nepřekonal zasahujícího brankáře Guaitu, v závěru prvního dějství už ale propadl pas Hourihana z přímého kopu na zadní tyčku, odkud nehlídaný Trézéguet poslal míč do sítě. Egyptský záložník pak po přestávce dokázal Aston Ville zařídit pojištění náskoku.

Přitom Crystal Palace ještě v prvním poločase mohl otevřít účet díky Bentekemu, nicméně s jeho třemi nepříliš povedenými pokusy si poradil Pepe Reina. V 59. minutě na řadu přišel druhý zásadní moment tohoto klání. Hourihane hlavičkoval směrem do pokutového území, tam našel Trézégueta, který neporušil pravidlo o ofsajdu, a poté překonal lehce Guaitu.

Tým manažera Roye Hodgsona se v poslední třetině střetnutí nijak výrazně nezlepšil. Jeho soupeř surfoval na pozitivní vlně, a ačkoli směrem dopředu také nikterak nezářil, bez větších obtíží dokráčel k uzmutí pozitivního rezultátu. Po skončení utkání Crystal Palace přišel navíc o vyloučeného Bentekeho, který zřejmě počastoval rozhodčí nevybíravými výroky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
adam77

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele