37. kolo
21.07.2020 21:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Aston Villa vyzrála na unavený Arsenal a záchranu má ve svých rukou

Londýnský Arsenal není pro Aston Villu ani trochu oblíbeným soupeřem, ovšem ve chvíli té nejvyšší potřeby se týmu Deana Smithe podařilo dlouholetou bezmoc proti tomuto soupeři překonat. Vůbec poprvé od roku 1998 Villans dokázali na domácí půdě Kanonýry porazit a poskočili v tabulce na sedmnáctou příčku před Watford, který má tentýž počet bodů, avšak po dnešním debaklu od Manchesteru City i o gól horší skóre. O posledním sestupujícím se tak rozhodne až v posledním kole.

Zatímco Villa zamíří na hřiště již zachráněného West Hamu United, Watford se utká rovněž venku zrovna s Arsenalem, který po úterním nezdaru přišel o alespoň teoretickou šanci na zajištění kvalifikace do Evropské ligy skrze ligové umístění a je již jisté, že i v letošní sezoně skončí pod úhlavním rivalem z Tottenhamu. Svěřence Mikela Artety však následně čeká ještě očekávané finále FA Cupu proti Chelsea.

Utkání ve Villa Parku mnoho fotbalové krásy nenabídlo. Obzvláště první půle byla na šance skoupá, přesto právě v jejím průběhu padl nakonec jediný gól zápasu. Po šestadvaceti odehraných minutách propadl rohový kop Villans až na kraj šestnáctky, kde se nehlídaný Trézeguet opřel bez rozpaků do skákajícího míče a trefil se přesně k tyči. Arsenal navzdory územní převaze a 70% držení míče nebyl proti hlubokému obrannému bloku soupeře schopen brankáře Pepeho Reinu jakkoli ohrozit a za celý poločas si připsal jen tři střely, navíc všechny nepřesné.

Arteta na nepříznivý vývoj zareagoval poločasovým střídáním Xhaky za tápajícího Torreiru, ale ani to ke kreativitě hostí nijak zvláště nepřispělo a Reina zůstával nadále bez práce. S přibývajícími minutami navíc Kanonýři nechávali čím dál více prostoru k rychlým protiútokům a z jednoho takového mohl utkání rozhodnout Keinan Davis po skvělé práci Grealishe, avšak z dobré pozice zamířil mimo tři tyče.

Tato neproměněná příležitost málem Villans vyšla pořádně draho stejně jako v minulém kole s Evertonem, avšak tentokráte měli domácí i kus potřebného štěstí. Čtrnáct minut před koncem se totiž zdánlivě prosadil z rohového kopu i Arsenal, když se ke hlavičce procpal Eddie Nketiah, jenže jeho pokus skončil pouze na tyči, od níž se míč odrazil přesně do Reinových rukavic. Po tomto kritickém momentu si již Smithova družina závěr utkání pohlídala a může tak slavit veledůležité prvenství, zatímco Arsenal po prestižních skalpech Liverpoolu s Manchesterem City ošklivě klopýtl bez jediné střely na bránu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (4)

Přidat komentář
berliner

Pome Gunners, to dame, tip 1:2

Reagovat
hematop

vedle.

Reagovat
Muza

Další příšerny a ostudný výkon Arsenalu. Bohužel se dá říct, že takový standardní hra Arsenalu. Je to pořád stejný dokola. Pomalý přechod do útoku, pomalá zdlouhavá kombinace, která nikam nevede. Hráči bez balónu stojí, koukají a čekají co hráč s balónem udělá. Chybí střelba, naběhy za obranu, nejaka narazecka, prostě chybí vše co vede k překonání obrany.

Bohužel Arteta změnil sestavu a to byl asi největší problém. Oproti poslednímu zápasu se City, kde předvedl Arsenal dobrý výkon. Nikdy nepochopím proč takový Nketiah, byl včera v základní 11 a myslím že by neměl být ani v Á týmu Arsenalu. Nemá tam co dělat, stejně jako Wilock, Nelson, Cedric, David Luiz, Kolasinac. Bohužel není ž čeho vybírat. Totální selhání obrany při rohu, kdy nechají volného hráče v pokutovém území, je na úrovni hry okresního přeboru. Opět standardní v podání bránění Arsenalu pod taktovkou superobrance David Luiz, který stojí a mácha rukama na ostatní hráče. Totální propadák Torreiry, Saky, ale i Aubumeyanga, Lacazeta , prostě všech s vyjímkou Martineze. Nebýt jeho, tak dostali min. další dva. Žádná střela na branku je vypovídající vše. Ze včerejšího zápasu jsem měl dojem, že ani nechtěli vyhrát. Asi si mysleli, že Aston villa si dá 3 vlastní góly a ono to půjde samo.

Reagovat
Petr Keš

takový traumata v zápasu o ničem, hoď si hlavu do ledu,přehříváš se..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele