29. kolo
07.03.2020 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal herně nepřesvědčil, přesto slaví třetí výhru v řadě

Naděje Arsenalu na účast v evropských pohárech zůstává naživu. Kanonýři sice na domácí půdě proti West Hamu United nepředvedli nijak dominantní výkon, ovšem z vyrovnaného duelu s šancemi na obou stranách nakonec vzešli vítězně díky gólu dvanáct minut před koncem, kdy se prosadil střídající Lacazette, a protáhli tak svou stávající sérii na tři vítězství v řadě a osm ligových zápasů bez porážky. West Ham naopak další prohrou zůstává na hraně sestupu.

Hosté do londýnského derby nastoupili zhurta a než se hráči Arsenalu v sestavě s debutantem Pablem Marím stihli rozkoukat, mohli snadno inkasovat hned ze startu. Už po dvou minutách publikum na Emirates Stadium zalapalo po dechu, když nenápadná střela Jarroda Bowena skončila na tyči, a nedlouho poté se West Ham ocitl dokonce v přečíslení dvou na jednoho, avšak Michail Antonio nezvládl tíhu okamžiku, poslal nabíhajícímu Sebastianu Hallerovi přihrávku na paty a z gólové šance tak nebylo ani jakékoli zakončení.

Teprve pak se ke slovu dostal i Arsenal a branková konstrukce sehrála svou roli i na druhé straně poté, co Sokratis Papastathopoulos otřel míč o břevno z Aubameyangova povedeného centru. Také ve zbytku první půle bylo před oběma brankami rušno především díky aktivitě driblérů Antonia s Pépém, ale ani jejich nadějné průniky průlom skóre nepřinesly. Když pak Antonio po Diopově hlavičkovém přistrčení netrefil branku ani z bezprostřední blízkosti a Eddie Nketiah neuspěl s žádostí o pokutový kop u sudího Atkinsona kvůli nešikovnému zákroku Ngakii, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran již byli domácí o poznání aktivnější a Lukasz Fabianski jen díky včasnému vyběhnutí zvládl zneškodnit velkou šanci Nketiaha. Pozorný však musel být nadále i Leno, jehož neúnavný Antonio přinutil k výtečnému reflexivnímu zákroku, a německého brankáře posléze potrápila i další rána Bowena. Frustrace Arsenalu z neměnného skóre jen přiživil další sporný moment v šestnáctce West Hamu, kde Diop okatě držel nabíhajícího Lacazetta, avšak jak Atkinson, tak videorozhodčí situaci jako penaltovou nevyhodnotili.

Když už se pomalu zdálo, že se oba týmy budou muset smířit s neuspokojivým bodem za remízu, Arsenalu se přece jen s notnou dávkou štěstí přece jen podařilo skórovat. Ani tentokráte se však celý incident neobešel bez patřičného nervového vypětí, neboť trefu Lacazetta po Özilově přistrčení rozhodčí zprvu neuznali v domnění, že se německý záložník nacházel v době zablokování Aubameyangovy střely v ofsajdu. Jak ovšem odhalily opakované záběry, Özil se proti pravidlům neprovinil a gól byl po důkladném přezkoumání uznán.

Závěrečné minuty na rozdíl od zpackaného zápasu Evropské ligy s Olympiakosem tentokráte Kanonýři zvládli, a přestože se v tabulce stále nachází až na deváté příčce, čtvrtá Chelsea je Arsenalu vzdálena pouze na pět bodů. To West Ham zůstává mimo sestupové pásmo jen díky lepšímu skóre a čeká jej boj o holé přežití. Dobrou zprávou pro hosty je alespoň uzdravení Tomáše Součka, který do utkání nakoukl alespoň na poslední desetiminutovku.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat
duloig

1:2 COYI !!!!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
duloig

Strely na bránu 2:6.Remíza by bola zaslúžená.Chlapci odohrali dobrý mač.Mi vadilo ako si nevedeli nájsť miesto v šestnástke pri centroch.Vždy boli za obranou.Čakajú nás tri ťažké zápasy tak snáď nejaký bodík urveme.C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Po dobrým výkonu jsme bez bodů kvůli neproměněným šancím. Arsenál v PL letos neprohrál, ale dnes nebyl daleko. Opět jsme předvedli zlepšenou hru se dobrým zaujetím a dostat rozhodující gól z mrtvýho ofsajdu je prostě strašnej pech. Další víkend na ho... . Snad už příště. Jo, Atkinson je fakt nejlepší refree na světě. COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele