7. kolo
28.09.2019 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Čtyři branky na Vitality Stadium. Bournemouth remizoval s West Hamem

Bournemouth sehrál s West Hamem velice zajímavou partii. Oba celky se vystřídaly ve vedení, zápas však nakonec skončil vcelku zaslouženou dělbou bodů.Domácí se v tabulce posunuli na sedmé místo, hosté dokonce na třetí.

Cherries před týdnem uspěly v Southamptonu a manažer Howe tak neměl žádný důvod ke změnám v sestavě. Podobně si počínal lodivod Hammers Pellegrini, neboť jeho svěřenci v minulém kole vyzráli na Manchester United.

První gól padl již po deseti minutách hry. Haller si zpracoval dlouhý pas Andersona, předal míč Jarmolenkovi, který se uvolnil a podobně jako proti United vypálil přesně k tyči. Gólman Ramsdale se natahoval marně. Bournemouth odpověděl za deset minut. Ricův centr sklepl Aké na Kinga, který zblízka propálil brankáře Fabiańskiho. Rozhodčí Attwell původně gól kvůli domnělému ofsajdu neuznal, po konzultaci s videorozhodčím však svůj verdikt přehodnotil.

Po půlhodině hry zasáhla West Ham velká nepříjemnost. Fabiański si při výkopu sám přivodil zranění a mezi třemi tyčemi jej musel vystřídat náhradník Roberto. Hosté se následně víc zaměřili na ofenzivu. Creswell ve 35. minutě z přímého kopu těsně přestřelil, Noble za další dvě minuty zase pálil do boční sítě. Ve 40. minutě si poprvé zachytal Roberto, když lapil hlavičku Akého. Těsně před přestávkou mohl jít West Ham opět do vedení. Fredericksův pas do šestnáctky se nakonec dostal k Andersonovi, jehož střelu výborně vyrazil Ramsdale.

Hned po změně stran se tak o jeden gól vpřed dostaly Cherries. Solanke přešel přes několik protihráčů, King následně předal míč Callumu Wilsonovi, jenž z hranice ofsajdu překonal Roberta přízemní střelou. Hosté chtěli hned zareagovat. V 50. minutě tečoval Haller centr Andersona, ale Ramsdale byl připraven. Čtyři minuty poté zase zahrozil Bournemouth. Přihrávku Calluma Wilsona nakonec našel Billing, který jen těsně minul tyč. Z následného rohového kopu se balón po střele Akého dostal do sítě, gól ale neplatil kvůli postavení mimo hru, v němž se nacházel stínící Solanke.

V 64. minutě se podruhé v zápase mohl prosadil Jarmolenko, který svou kroucenou ránu z pravé strany nasměroval jen o fous mimo bránu. Za další čtyři minuty odpověděl domácí Callum Wilson, jehož dělovku zastavil Roberto. V 71. minutě byl v akci zase Jarmolenko, jenž nacentroval na Andersona. Hlavičku záložníka West Hamu skvěle vytáhl Ramsdale.

Callum Wilson měl další šanci na zvýšení vedení Cherries v 73. minutě, jenže tváří v tvář ztroskotal na Robertovi. Trest na druhé straně přišel hned za minutu. Další pas Jarmolenka sklepl Anderson na Cresswella, jenž z voleje napálil míč za Ramsdaleova záda. Dalších branek se už diváci na Vitality Stadium nedočkali.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba odčinit ostudnou prohru s Oxfordem.. snad bude Lanzini zdráv, Fornals potřebuje ještě více času. 1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

bod z venku

Reagovat
duloig

Jo,presne tak,na nich už dlhodobo nevieme zahrať.Dnes Jarmolenko top výkon.Snáď Fabianski nič vážne.Predlžujeme šnúru bez prehry.O týždeň nás čaká Crystal Palace a s nimi sme neprehrali 8 mačov,tak 3 bodíky by potešili COYI !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele