32. kolo
01.07.2020 19:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Mizérie Bournemouthu pokračuje, doma schytal výprask od Newcastlu

Bournemouthu se podařilo po koronavirové přestávce po dvou neúspěšných pokusech konečně skórovat, jeho přesný zásah byl pro něj ovšem jen chabou náplastí na konečný výsledek proti Newcastlu. Ten totiž dokázal zaznamenat hned čtyři přesné zásahy, bez větších obtíží dokráčel v Dorsetu ke třem bodům a posunul se v tabulce na třinácté místo.

Pro The Magpies představuje tohle vítězství možná vůbec ten nejklíčovější prvek v konečném boji o záchranu. Aktuálně totiž disponují již patnáctibodovým náskokem na sestupové pásmo. Promrhat podobný odstup od červených příček je v podstatě nereálnou záležitostí, byť šest kol před koncem matematicky možnou, každopádně sezónu by měli dohrát v pocitu bezpečí.

The Cherries naopak po dlouhé pauze způsobené pandemií utrpěli již svou třetí porážku v řadě, celkově si připsali na své konto již svou šestou z posledních sedmi ligových střetnutí. Spadli v průběžném pořadí dokonce o jednu příčku dozadu, neboť se jejich skóre zhoršilo natolik, že je prakticky bez práce přeskočila do této chvíle předposlední Aston Villa.

Vstup do utkání se Bournemouthu opravdu šeredně nevydařil. Domácí záložník Lerma v 5. minutě přišel nedaleko vlastního pokutového území o míč po souboji s napadajícím Seanem Longstaffem, následně Saint-Maximin přihrál do vyložené pozice Gayleovi, jenž v pohodě zamířil po zemi ke vzdálenější tyči podél marně zasahujícího brankáře Ramsdala.

Vyrovnáno sice mohlo být ve 22. minutě, svou pravačku vyzkoušel Solanke, jenomže prostor mezi třemi tyčemi jednoduše netrefil. Naopak po půlhodině hry Newcastle znovu gólově udeřil. Saint-Maximin si u levé boční lajny pohrál s bránícím Smithem a Brooksem, adresoval pak balón dozadu na nikým nehlídaného Seana Longstaffa, a ten ho uklidil do šibenice.

Domácí působili směrem dopředu i po přestávce hodně malátným dojmem. Ne že by jejich soupeř v ofenzivě předvedl dechberoucí výkon, bohatě mu totiž stačilo především udržovat pohodlné vedení. A nutno podotknout, že byl rovněž nesmírně produktivní. V 52. minutě sice nerozvlnil síť Saint-Maximin, jeho spoluhráč Almirón už však v 57. minutě ano.

Francouzský záložník si v ten moment zapsal svou třetí asistenci v utkání poté, co u levé lajny dobře podržel merunu, předal jí pak do středu pole na Paraguayce, jehož jako by si defenziva Bournemouthu nijak nevšímala, a tak z hranice šestnáctky mohl zacílit bez problémů ke vzdálenější tyčce. V 77. minutě hosté zaúřadovali ještě počtvrté.

Zdecimovanému Bournemouthu nesklapla ofsajdová past, Shelvey uvolnil do běhu Lazara, jenž si naběhl do pokutového území a sám před Ramsdalem v koncovce nezaváhal. Alespoň částečně zmírnil krutou prohru ve čtvrté minutě nastavení druhé půle střelou z bezprostřední blízkosti Gosling, jemuž míč po standardce Stanislase hlavou chytře prodloužil Aké.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
NuFc23

1:0

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele