28. kolo
29.02.2020 16:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Chelsea opět zaváhala, tentokrát remizovala na hřišti Bournemouthu

Dva předešlé vzájemné zápasy Bournemouthu s Chelsea skončily překvapivým triumfem prvních jmenovaných a chybělo jen málo, aby se tento počin povedl Cherries i do třetice. Tým Eddieho Howea dokázal na domácí půdě zvrátit nepříznivý stav po trefě Marcose Alonsa dvěma slepenými góly Lermy s Kingem, avšak pět minut před koncem se hostům povedlo po výrazném tlaku srovnat na konečných 2:2, a to opět zásluhou Alonsa.

Španělský bek ve službách Chelsea sice pod vedením Franka Lamparda nadlouho vypadl ze základní sestavy, avšak v posledních týdnech i díky několika zraněním dostal novou šanci a za tuto důvěru se odvděčil střeleckou fazonou, kterou mu mohou závidět i nejlepší útočníci. Po gólu Tottenhamu v minulém kole nyní Alonso dvěma pohotovými dorážkami zařídil svému týmu alespoň bod, který posouvá Blues od pátého Manchesteru United na čtyřbodovou vzdálenost. Bournemouth zůstává těsně nad sestupovým pásmem sedmnáctý.

Domácí do zápasu vlétli po hlavě a Philip Billing měl hned v úvodní desetiminutovce dvě slibné příležitosti skórovat. Poprvé jej však vychytal Willy Caballero a druhou ránu poslal jen do boční sítě. V další velké šanci neuspěl ani Callum Wilson, jenž si rovněž vylámal zuby na pozorném Caballerovi. Na opačné straně měl zase Aaron Ramsdale co dělat, aby vytěsnil prudkou ránu z voleje v podání Masona Mounta.

Po přečkání dramatických chvilek před vlastní brankou se hosté postupně usídlili na útočné polovině a po půlhodině hry si připsali i první gól odpoledne. Ostrý centr Reece Jamese na přední tyči svým tradičním způsobem akrobaticky tečoval Olivier Giroud vstříc brance, a i když jeho pokus smolně zamířil pouze do břevna, na zadní tyči číhal Marcos Alonso a suverénně skákající míč zabořil do sítě.

Bezprostředně po změně stran mohl Giroud vedení Chelsea zdvojnásobit, když se ocitl ve vyložené pozici po dobré kombinaci Kovačiče s Alonsem, jenže francouzský forvard zakončení hrubě nezvládl a poslal míč mimo tři tyče. Blues navíc za tuto neproměněnou možnost takřka okamžitě pykali, neboť Bournemouth v rozmezí pouhých tří minut skóre otočil. Nejprve se z Fraserova rohového kopu důraznou hlavičkou prosadil Jefferson Lerma a rozjetí domácí s mohutnou podporou fanoušků v 57. minutě dokonali obrat, když lahůdkovou týmovou kombinaci zakončil po přízemním centru Staceyho Joshua King zblízka do prázdné branky.

Hostům se zdánlivě podařilo vyrovnat sedmnáct minut před koncem trefou střídajícího Batshuayie, jenže povedenou ránu belgického útočníka zneplatnilo jeho postavení mimo hru. V 85. minutě se ale Chelsea po enormním tlaku přece jen dočkala. Kvalitní ránu Pedra z hranice šestnáctky sice Ramsdale dokázal vyrazit, ale nejrychleji na odražený míč stihl zareagovat Marcos Alonso a pohotově jej hlavou zasunul do sítě.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele