37. kolo
04.05.2019 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

West Ham díky dvěma trefám Arnautoviće rozebral Southampton 3:0

Souboj West Hamu United se Southamptonem nakonec nabídl až nečekaně jednoznačnou podívanou. Hostující celek si totiž vybral svou snad vůbec nejslabší chvilku od příchodu manažera Ralpha Hasenhüttla a nekladl londýnskému celku větší odpor. Hlavní zásluhu na triumfu Hammers má dvougólový Marko Arnautović, jehož jednou trefou doplnil Ryan Fredericks.

Rakouský forvard se přitom naposledy prosadil 2. ledna, kdy vypukla jeho přestupová sága v souvislosti s odchodem do Číny, kterou však jeho mateřský klub navzdory hráčově přání odejít zarazil, a Arnautović v dalších měsících nakukoval do sestavy West Hamu spíše sporadicky. Nyní se již ale zdá, že je vše zdárně zapomenuto, a nejlepší střelec Kladivářů je v závěru sezony opět v dobrém rozpoložení.

Průlomu skóre se domácí dočkali již po čtvrthodině hry, kdy Mark Noble zachytil nepovedenou přihrávku Yana Valeryho, obratem vyslal do šance Arnautoviće a ten se tváří v tvář Fraseru Forsterovi nemýlil. Brankář Saints nastoupil v základní sestavě vůbec poprvé od prosince 2017, ovšem nabídnutou šanci ani náznakem nevyužil. Vůbec nejlépe placený hráč celého kádru Southamptonu totiž v 69. minutě nepovedeně vyboxoval míč pouze k Arnautovićovi, jenž pohotově zblízka skóroval podruhé a v zápasech se Southamptonem dokonce již popáté v pěti zápasech.

Před dalším inkasovaným gólem se přitom hra hostí zlepšila s poločasovým příchodem Nathana Redmonda, který přinutil Lukasze Fabianského ke kvalitnímu zákroku, avšak závěr zápasu byl opět v režii West Hamu. Od druhého zásahu odpoledne uplynuly sotva tři minuty, kdy se díky povedené narážečce s Wilsherem prosadil Ryan Fredericks a o vítězi již nebylo sebemenších pochyb. Arnautović pak ještě mohl v závěru dokonat hattrick, ale jeho kroucená rána skončila jen těsně vedle.

West Ham tak z jedenáctého místa zůstává ve hře o umístění v horní polovině tabulky, k čemuž bude v posledním kole potřebovat vítězství nad Watfordem, zatímco Southampton nadále okupuje šestnáctou příčku. Také Saints mohou ještě v případě zaváhání Burnley poskočit o příčku výše, pokud si v domácím duelu poradí s posledním Huddersfieldem.

Autor: Martin Kantor / reuters.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
OnlyWHU

Pro mě docela dobrá zpráva. Pablo Zabaleta se upsal i pro nadcházející sezónu. Jako člen širšího kádru s využitím do ofenzivních zápasů je dobrý. Dnes musíme vyhrát! 3:1 a potvrdit lepší formu! COYI!!!

Reagovat
kolouch

Snad tohle utkání zvládneme. Ani jednomu týmu v podstatně už o nic nejde, ale přece jen představa TOP 10 je pořád reálná a budeme mít větší motivaci. Pokud Watford na nevyhraje na Chelsea, můžeme si to s ním o desáté místo v posledním kole rozdat na férovku.

Reagovat
OnlyWHU

Hlavní důvod vyhrát!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 COYI!!! "><"

Reagovat
smazaný uživatel

COYI !!!

Reagovat
waynemarkrooney

3:1

Reagovat
duloig

Reagovat
duloig

Debilny mobil

Reagovat
OnlyWHU

Skvělá výhra v alternativní sestavě. Zajímavé... Teď ještě zmáknout Watford a se závěrem může být spokojenost. COYI!!!!!!

Reagovat
kolouch

Dnes hodne slusny vykon i bez opor Riceho a Andersona. Balbuenovi s Diopem to vzadu slape dobre, Fredericks vypada, ze konecne chytil tempo PL, Obiang si po dobrych vykonech vyslouzil zakladni sestavu a nezklamal. Noble taky skvele a Arnie jako za starych casu, jsem fakt zvedavy, jak to s nim v lete dopadne. Lanzini cely zapas hodne tapal, ale to se da po zranenich a nerozehranosti cekat. Ted jen doufat v zitrejsi prohru Watfordu a muzeme se tesit na primy zapas o TOP 10 :-)

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele