11. kolo
03.11.2018 16:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

West Ham United - Burnley FC 4:2

Kde je ta skálopevná obrana Burnley z loňské sezóny? Ani skvělý Joe Hart nedokáže střežit branku jednoho z nejangličtějších týmů Premier League před takovou smrští, která se na ni zápas co zápas řítí. Ještě víc než čtyři góly mohli dát fotbalisté West Hamu, kteří především zásluhou dua Felipe Anderson - Marko Arnautović doma přestříleli Burnley 4:2.

Žádný gólman nepochytal v letošní sezóně víc střel než Joe Hart a Lukasz Fabianski. A vzájemný zápas obou brankářů nám ukázal proč. Už v desáté minutě se nedávno ještě reprezentační stoper James Tarkowski coby poslední hráč dopustil hrubky, Arnautović mu důrazně míč sebral a samostatný nájezd zakončil střelou přesně k tyči.

Demolice měla pokračovat i v dalších minutách, to si Arnautović narazil s Andersonem, ale tentokrát na přední tyči na Harta nevyzrál. Po půlhodině hry udělali hosté další chybu a Felipe Anderson už už slavil druhý gól v síti Burnley, ale za Harta zaskočil famózním hlavičkovým zákrokem Ben Mee. Burnley pomohl i sudí, který o chvíli později přehlédl penaltový zákrok Defoura na Dianganu.

A pak jako blesk z čistého nebe udeřili svěřenci Seana Dychea. V poslední minutě prvního poločasu vyhrál Matěj Vydra hlavičkový souboj pro Westwooda, ten poslal nádherný pas mezi obránci na Gudmundssona a byl z toho souboj s Fabianskim 1 na 1. Islandský záložník byl úspěšnější a do kabin se šlo překvapivě za nerozhodného stavu.

Ten na výsledkové tabuli vydržel až do minuty číslo 68. Diangana byl ve středu pole ošklivě faulován, stihl předtím ale předat míč Andersonovi, který mezi nohama Harta procedil míč a vrátil West Hamu vedení. Čtvrt hodiny před koncem ovšem proměnil Chris Wood v gól Bradyho centr a zase se začínalo od začátku. Tehdy už se Kladivářům krátil čas.

Klíčový třetí gól mohly tribuny Olympijského stadionu slavit ve čtyřiaosmdesáté minutě, kdy si nezastavitelný Arnautović narazil s Dianganou, a přestože mu pak střelu zblokovala obrana, dorážku Felipeho Andersona tečoval Mee mimo Hartův dosah. 3:2 a zdálo se, že je po všem.

Jenže West Ham nepřestal hazardovat a pět minut před koncem měl namále, když Woodova hlavička olízla břevno. Definitivní klid do duší Hammers přinesla až druhá minuta nastaveného času a střídající Chicharito, jehož zakončení po brejku a sklepnutí Antonia zastavila až síť za Hartem.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nic jinyho nez vyhru neberu 3:0 COYI !!!

Reagovat
OnlyWHU

Výhra!!!!!! COYI!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Tak to bylo drama! S nádherným koncem po velký převaze! Na tuhle sestavu bych zatím nesahal. Snad je Obiang?? Anderson čím dál víc ukazuje svoji třídu. Důležitý body po velmi dobrým výkonu. Nakopne nás to? Určitě na to máme! COYI!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nervy az do konce,ale zaslouzena vyhra.Utok je silnej jako krava,jen to potvrzovat golama v dalsich zapasech,los na to je az do ledna nadhernej COYI !!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
kolouch

Umel bych si predstavit i klidnejsi vitezstvi, ale vykon byl dnes velmi dobry a s takovymi vykony ty body prichazet budou. Prvni obdrzeny gol vyplynul ze hry, Burnley to sehralo dobre a vycetl bych snad jen maly duraz v soubojich o mic. Druhy gol byla trestuhodne neubranena standardka, ale to je vec, na ktere se da pracovat. Vstrelene goly padly vesmes po povedenych akcich, do kterych se zapojili vsichni ofenzivni hraci, za coz jsem rad. Rad jsem taky za Andersona, ktery mimo dve vstrelene branky zapracoval na braneni a napadani. Diang je na svuj vek neskutecne technicky vybaveny hrac a az nasbira trochu zkusenosti a uklidni se, bude sakra platnym clenem tymu. Snad vyuzijeme prizniveho losu a udelame do konce roku spoustu bodu. COYI

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele