33. kolo
02.04.2019 20:45 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Fulham na Watfordu znovu prohrál a zpečetil svůj prvoligový osud

Premier League zná už nyní šest kol před koncem i druhého sestupujícího. Zpět do League Championship se vedle Huddersfieldu vrací také nováček z Fulhamu, který své trápení potvrdil i na půdě Watfordu, odkud si odváží debakl 1:4 a prodloužil svou sérii porážek již na devět. Ještě v poločase hosté drželi po solidním výkonu nerozhodný stav, ovšem Watford po změně stran odrovnal soupeře třemi zásahy v rozmezí dvanácti minut a jen potvrdil vlastní formu.

Svěřenci Javiho Gracii sice kvůli úspěchu Wolverhamptonu proti Manchesteru United neposkočili rovnou na sedmou příčku, ovšem z osmého místa ztrácí pouze jeden bod, a právě s Wolves navíc nyní poměří síly i v semifinále FA Cupu. Tak jako tak aktuální zisk 46 bodů znamená pro Hornets vůbec nejlepší počin v novodobé historii Premier League - naposledy jej na prvoligové úrovni překonali v sezoně 1986/87.

Lepší vstup do zápasu měli domácí. Deeneyho hlavička se ještě neujala, ale po dvaceti minutách si Doucouré vyměnil míč s Hughesem a tvrdou ranou levačkou propálil Sergia Rica. Na průlom skóre však Watfordští nedokázali navázat a místo toho bylo záhy opět vyrovnáno. Ryan Sessegnon prchl po pravé straně a přesným pasem našel Ryana Babela, jenž zachoval chladnou hlavu, obešel brankáře Fostera a uklidil míč do sítě.

Možná i s ohledem na blížící se pohárový duel ve Wembley sáhl Gracia hned ke dvěma střídáním už v poločase, anebo zkrátka nebyl spokojen s tím, jak se výkon jeho týmu v první půli vyvíjel. Nutno dodat, že nasazení Graye s Janmaatem se osvědčilo, byť první šance po změně stran připadla hostům. Poté, co si Sessegnon neporadil s Fosterem, však následovala smršť na opačné straně. Nejprve se parádní ranou z voleje po odvráceném rohu prosadil Will Hughes, pak Deeney po výtečné kombinaci s Grayem vstřelil svůj devátý zásah sezony a čtvrtý gól navrch přidal pár minut nato Kiko Femenía po další dobré práci všudypřítomného Graye.

Fulham tak již ve zbytku sezony může pouze odvracet možné nelichotivé rekordy jako v případě počtu obdržených branek, který po úterním zápase narostl na stěží uvěřitelných 76 a může při udržení dosavadního trendu konkurovat nechvalně proslulému Derby County ze sezony 2007/08, jež tehdy inkasovalo bezkonkurenčních 89 gólů. Cottagers přitom do sezony vstupovali jakožto jeden z nejlépe hrajících celků druhé ligy s vysokými ambicemi, které odrážely i výjimečně drahé letní nákupy přesahující částku 100 milionů liber.

Tehdejší manažer Slaviša Jokanović však na předešlé úspěchy s výrazně obměněným kádrem nedokázal navázat. V listopadu jej nahradil Claudio Ranieri, jenž měl zachránit situaci. Ani zkušený italský kouč však nezvládl Fulham vytáhnout ze sestupového pásma a po necelých čtyřech měsících ve funkci putoval z londýnského klubu i on. Jak nyní ukazují výsledky pod stávajícím dočasným koučem Scottem Parkerem, fulhamské potíže sahají hlouběji než jen po osobu manažera.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele