19. kolo
27.12.2018 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

West Ham uloupil Southamptonu všechny body díky střelci Andersonovi

Když Felipe Anderson přicházel v létě z Lazia do West Hamu jakožto rekordní klubová posila, slibovali si od něj ve východním Londýně mnohé. Nyní po opatrném rozkoukávání v novém prostředí brazilský křídelník skutečně tato očekávání naplňuje, ba je dokonce překonává. Nejnověji se o tom na vlastní kůži přesvědčil Southampton, který kvůli dvěma Andersonovým trefám ztratil vedení a prohrál tak na domácí půdě 1:2.

Hosté přijeli na stadion St. Mary’s se značně okleštěnou soupiskou vinou početné desetičlenné marodky a Manuel Pelegrini tak dokonce ani neměl k dispozici na lavičce plný počet náhradníků. To domácí se pod novým manažerem Ralphem Hasenhüttlem dostali na vítěznou vlnu a neměli daleko k brzkému gólu, avšak Nathan Redmond ze slibné pozice vypálil pouze přímo na brankáře Fabianského.

S postupem času však začali přebírat otěže zápasu hráči West Hamu, byť hrdina večera Anderson v první půli patřil k těm horším hráčům na trávníku. Velkou šanci na průlom skóre měl Lucas Pérez, jenže Cresswellův lahůdkový pas nedokázal zblízka usměrnit mezi tři tyče. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Také po změně stran měli lepší nástup domácí a tentokráte se dočkali i odměny v podobě průlomu skóre. Střelu Romeua sice Fabianski zastavil, jenže Saints v akci pokračovali dále a Redmondova teč dalšího Romeuova pokusu s přispěním bránícího Ogbonny přece jen zapadla až za brankovou čáru.

Radost však Southamptonu vydržela pouhých 168 vteřin, kdy Felipe Anderson udeřil zničehonic z uctivé vzdálenosti a jeho povedená rána na přední tyč nachytala brankáře McCartyho v nedbalkách. Saints následně vyrazili opět do útoku, čehož hosté využili k rychlému brejku, na jehož konci se po Antoniově pasu objevil znovu Anderson a dalším parádním zakončením dokonal obrat na 2:1, k čemuž potřeboval sotva šest minut. Šlo již o jeho sedmou trefu v posledních devíti kolech.

Saints stále zbýval dostatek času alespoň k zisku bodu, ale Leminův pokus opět zneškodnil jako obvykle výtečný Fabianski a West Ham si tak připisuje již pátou výhru z posledních šesti ligových střetnutí. Hammers díky tomu poskočili do horní poloviny tabulky na deváté místo, zatímco Southampton zůstává šestnáctý.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
OnlyWHU

Nebude to jednoduchý. 1:2 COYI!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Etika

čistý X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnlyWHU

Zasloužená výhra a skvělý body. Famózní Felipe se fakt vyplácí. Nemohu si pomoct, ale Cresswell je lepší než Masuaku. Oslabená sestava hrála poctivý přes a domácí si nevěděli rady. Hop a už jsme v horní polovině. Teď ještě dát Burnley s Arnim v sestavě a budu slavit až Novýho roku :-). COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

I Brighton dáme a když už, tak i ten Arsenal

Reagovat
duloig

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele