17. kolo
16.12.2018 14:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Hasenhuttl v domácí premiéře zaválel, Saints si vyšlápli na Arsenal

Nedělní duel Southamptonu s Arsenalem se postaral o přetržení dvou táhlých sérií. Zatímco domácí Saints díky dramatické výhře 3:2 zaznamenali svůj vůbec první triumf po čtrnácti zápasech, Arsenalu se naopak tímto výsledkem utrhla vlastní šňůra dvaadvaceti utkání bez porážky. Na dvě branky Dannyho Ingse sice pokaždé dokázal odpovědět Henrik Mchitarjan, jenže v závěru strhl do třetice vedení na stranu domácích Charlie Austin, jenž má na Arsenal dlouhodobě spadeno.

Anglický forvard drží proti Kanonýrům skutečně ojedinělou bilanci, neboť severolondýnskému klubu vstřelil alespoň jeden gól v každém z pěti utkání, do nichž proti Arsenalu naskočil. Tímto prestižním triumfem Saints zaznamenali vůbec první letošní výhru na stadionu St. Mary’s a Hasenhuttl, jenž na začátku prosince nahradil ve funkci Marka Hughese, měl hned při svém manažerském debutu před vlastními fanoušky důvod k bujarým oslavám.

První půle jako již tradičně Arsenalu nevyšla. Svěřenci Unaie Emeryho tak i nadále zůstávají kuriózně týmem, který o přestávce ještě ani jednou v této sezoně neměl vedení na své straně, a nejinak tomu bylo i tentokrát. Po dvaceti minutách hry se v pokutovém území uvolnil Danny Ings a Targettův centr uklidil přesnou hlavičkou do sítě. V tu chvíli se zdálo, že hosté budou tápat ještě více, avšak osm minut nato bylo zničehonic srovnáno. Roli asistenta splnil uzdravivší Nacho Monreal, jehož pobídku zužitkoval Henrik Mchitarjan.

Oproti předešlým unylým výkonům před svými příznivci však Saints působili i nadále o poznání živějším dojmem a dali domácím divákům pořádný důvod k radosti ještě do přestávky. Arsenal se znovu nedokázal vypořádat se hrozbou ze vzduchu, když Redmondův centr parádní hlavičkou do horního růžku branky zabořil opět rozjetý Ings.

Arsenalu navíc přibylo další zranění v obranné linii, neboť po změně stran již na trávník nevyběhl Héctor Bellerín, ovšem s příchodem jeho náhrady Alexandra Lacazetta šla hra Kanonýrů přece jen nahoru. Výústěním převahy hostí bylo opětovné srovnání, když po Romeuově ztrátě míče ve středu pole se do další střelecké příležitosti dostal Mchitarjan, jehož rána s pomocí nešťastné Vestergaardovy tyče zaplachtila až za brankovou čáru.

S průběžným ziskem jednoho bodu se však ani jedna ze stran nehodlala v závěrečných minutách smířit a větší hlad po výhře nakonec prokázali domácí. Gól střídajícího Longa sice nebyl uznán a Yoshidovu hlavičku výtečně lapil brankář Leno, avšak pět minut před koncem německý gólman přece jen kapituloval i do třetice. Výpad aktivního Longa po pravé straně a následný centr nachytal Lena na švestkách a Charlie Austin snadným zakončením do odkryté brány potvrdil jak svou vlastní stoprocentní gólovou bilanci proti Arsenalu, tak velecenné vítězství Saints po výsledku 3:2.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele