11. kolo
03.11.2018 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Watford FC 1:0

Od začátku sezony čekal Rafael Benítez marně na své jubilejní padesáté vítězství jakožto manažer Newcastlu. Nyní se konečně dočkal. V jedenáctém kole Premier League jeho tým na domácí půdě proti Watfordu vydřel těsnou výhru 1:0 a odlepil se ze dna tabulky na první nesestupové sedmnácté místo. O jediný gól utkání se krátce po hodině hry postaral Ayoze Pérez.

Přestože nyní z Mapgies může konečně padnout deka z výsledkového trápení, sobotní triumf měl vysokou cenu v podobě tří zraněných hráčů. Kapitán Jamal Lascelles, klíčový záložník Jonjo Shelvey i forvard Yoshinuri Muto totiž museli předčasně opustit trávník St. James‘ Parku a jejich stav je do dalších kol přinejmenším nejistý.

Zatímco domácí před svými fanoušky všechny předešlé duely prohráli, Watford s nabytým sebevědomím sedmého týmu ligy vstoupil do zápasu lépe. V první půli Hornets zasypali branku Martina Dúbravky hned třinácti střeleckými pokusy, avšak slovenský gólman přesto takřka nemusel zasahovat. Jako první z hloubi pokutového území zamířil nepřesně Mariappa, pak dobrou práci Holebase zkazil bídným zakončením Deulofeu a španělský útočník následně zahodil i vůbec největší šanci první půle, když se ocitl v samostatném úniku.

Také po změně stran měli lepší nástup do hry hosté, neboť Newcastle se musel vyrovnávat s absencí zmíněného tria hráčů. Kroucený pokus Pereyry však k úlevě Dúbravky i domácího publika skončil pouze na břevně a Craig Cathcart následně z nadějné pozice zamířil hlavou příliš vysoko.

Straky tak i s notnou dávkou štěstí zůstaly ve hře o všechny body, což se jim povedlo beze zbytku zužitkovat. Jednalo se o ukázkovou spolupráci střídajících hráčů - Ki naservíroval ideální přímý kop na hlavu Péreze, který si chladnokrevně připsal první zásah sezony. Když pak v samém závěru podtrhl nemohoucnost Watfordu v zakončení i Stefan Okaka, jenž po vzoru svých parťáků z bezprostřední blízkosti přestřelil, uhájil Newcastle klíčovou první výhru v sezoně a unikl ze sestupového pásma.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

1:2

Reagovat
NuFc23

1:3

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele