7. kolo
29.09.2018 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Newcastle United - Leicester City 0:2

Mizérie Newcastlu pokračuje. Tým manažera Beníteze doma podlehl Leicesteru 0:2, přestože nebyl nijak výrazně horší. Lišky zkrátka proměnily to, co musely, zatímco šance Strak vyšly zcela naprázdno. Slovenského brankáře Dúbravku postupně překonali z pokutového kopu Jamie Vardy a hlavičkující Harry Maguire.

Od úvodní minuty bylo patrné, že Leicester hodlá v St. James Parku diktovat tempo. To se mu také v prvních minutách dařilo, než s první gólovkou vyrukovala protější strana. Ayoze Pérez byl v ideální palebné pozici a dobře vystřelil, ale blok Ndidiho v očích Newcastlu všechno zmařil. Také o několik minut později měl příležitost domácí celek, ale centr Atsua hlavičkoval nepřesně Diamé. Straky ze svých příležitostí nic nevytěžily a po půlhodině hry za to byly potrestány. Kenedy si uvnitř vlastní šestnáctky počínal nedovoleně a tady sudí Hooper neměl na vybranou a nařídil pokutový kop. Jamie Vardy zvolil přesnou ránu k tyči a i když Dúbravka tipl správný směr, na balón nedosáhl.

Pokutový kop si snažili vymodlit i domácí a to krátce po změně stran, ovšem pád Péreze Hooper nepochopil. Rafael Benítez nějak potřeboval oživit hru, protože do té doby toho Newcastle zas tak moc nepředvedl, takže po hodině hry přišel na hrací plochu Murphy.

V době, kdy už to vypadalo, že Newcastle převezme iniciativu, dokázaly lišky vstřelit veledůležitý druhý gól, který vesměs celé utkání rozhodl. Maddisonův rohový kop čtvrthodinu před koncem doplachtil přesně na hlavu anglického reprezentanta Maguireho a Dúbravka byl opět bez šance. Nutno podotknout, že Maguire byl v šestnáctce nepochopitelně nehlídaný.

Dvoubrankové manko už se Strakám mazalo velmi obtížně, navíc Leicester dobře bránil. S přibývajícím časem frustrovaní domácí zcela rezignovali a Leicesteru v závěru žádné problémy nenadělali. Newcastle tak pokračuje v herní mizérii a nadále mu patří sestupová příčka.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Beros

Těžké, ale prostě už musíme...

Reagovat
NuFc23

Skoda sa aj vyjadrovat

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1X.

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele