29. kolo
02.03.2019 16:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

V přestřelce se Saints zařídil Manchesteru výhru 3:2 dvougólový Lukaku

Ani dva excelentní zásahy zpoza pokutového území nakonec Southamptonu na půdě Manchesteru United body nepřinesly. Přestože hosté na Old Trafford vedli po premiérové trefě Yana Valeryho a na obrat Pereiry s Lukakuem dokázal zareagovat povedeným přímým kopem James Ward-Prowse, dvě minuty před koncem znovu strhl vedení na stranu United Romelu Lukaku, jenž proti svému oblíbenému soupeři jen potvrdil formu z posledních týdnů a zaručil Manchesteru posun na čtvrtou příčku.

Domácí od výměny Josého Mourinha za Oleho Gunnara Solskjaera sbírají jedno vítězství za druhým, což odráží statistika. Za dobu Solskjaerova působení v manažerské funkci uhráli Rudí ďáblové alespoň o pět bodů více než kterýkoli další klub Premier League. Proti Southamptonu se jim navíc podařilo zvrátit nepříznivý stav již podeváté, což je v moderní ligové historii naprostý rekord.

United do zápasu vlétli po hlavě a Angus Gunn se měl co ohánět hned od úvodních minut. Postupně si na brankáři Saints vylámali zuby Lukaku, Pereira a znovu Lukaku, zatímco na opačné straně stačila na průlom skóre jediná střela z dálky. Když Charlie Austin posunul míč Yanu Valerymu, nezdálo se, že by situace před brankou Davida de Gey byla kritická, avšak mladý bek dalekonosnou pumelicí zaskočil všechny přítomné se španělským gólmanem v čele a hosté tak v poločase drželi překvapivé vedení.

Po změně stran ale netrvalo ani patnáct minut, než se do vedení posunul favorit. Nejprve si stejně jako Valery připsal svůj první ligový zásah ranou zpoza šestnáctky Andreas Pereira a pět minut nato se chladnokrevným zakončením prosadil i aktivní Lukaku. Saints však odmítli složit zbraně a čtvrthodinu před koncem bylo opět srovnáno. Parádně umístěný přímý kop přes hráčskou zeď vykouzlil James Ward-Prowse, pro nějž šlo již o pátý zásah sezony.

Závěrečné minuty tak nabídly řádné drama, v němž obě strany usilovaly o stržení nerozhodného stavu na svou stranu, přičemž úspěšně z tohoto boje vzešli domácí. V 88. minutě si druhý gól odpoledne připsal nezastavitelný Lukaku, jenž svou ránu umístil přesně k tyči, a v nastavení ještě United mohli svůj náskok navýšit z pokutového kopu. Obvyklý exekutor Paul Pogba si však na Gunnovi vylámal zuby, a tak utkání skončilo v poměru 3:2.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele