1. kolo
10.08.2018 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Leicester City 2:1

Úvodní zápas letošního ročníku Premier League zvládl lépe favorizovaný Manchester United. Svěřenci Josého Mourinha porazili ve vyrovnaném duelu Leicester 2:1 a to díky gólům Pogby a Shawa. Za Foxes v závěru zaznamenal alespoň čestný úspěch Jamie Vardy.

Utkání začalo pěkně zhurta. Neuplynulo ani 120 vteřin, když se k zakončení na hranici velkého vápna dostal Alexis Sánchez, míč se po jeho zblokované střele odrazil na ruku Daniela Amarteye a sudí André Marriner po chvilce váhání ukázal na značku pokutového kopu. Nařízenou penaltu s velkým přehledem proměnil sebevědomý Paul Pogba a otevřel skóre.

Red Devils se po gólu trochu překvapivě zatáhli a přenechali iniciativu Leicesteru, který dominoval v držení míče. K ohrožení Davida de Gey došlo ale až ve 29. minutě, kdy přihrávku Ricarda Pereiry přebral ve velmi nadějné pozici James Maddison a proti ráně čerstvé posily z Norwiche musel bravurně zasahovat španělský brankář United, jenž potvrdil, že je po nevydařeném mistrovství světa zpět ve formě.

Manchester se do útočení vrhl znovu až v závěru prvního poločasu. Nejprve pálil nepříliš nebezpečně Paul Pogba, následně si Luke Shaw pěkně narazil s Matou, unikl po levém křídle, střela mu však příliš nesedla a Kasper Schmeichel neměl mnoho problémů. Jednička Leicesteru a dánské reprezentace musela opět zasahovat po změně stran, kdy jej zpoza šestnáctky prověřil obránce Darmian.

V 65. minutě pak do otevřené obrany po pasu Pogby vlétl rychlý Sánchez, počkal na Juana Matu, nabíhajícího z druhé vlny, a střela třicetiletého záložníka skončila s přispěním teče jednoho z obránců kousek vedle levé tyče.

Foxes se ve druhém dějství dlouho nemohli prosadit do žádné gólové příležitosti. Až čtvrthodinu před koncem střídající Jamie Vardy odstavil od balónu váhajícího Lukea Shawa, poslal před bránu ostrý centr a zakončení Andyho Graye skvěle lapil David de Gea. Na druhé straně mohl přidat rozhodující druhou trefu pro United Romelu Lukaku, jehož do stoprocentní šance vysunul po obrovské chybě hostující defenzivy aktivní Sánchez, jenže Kasper Schmeichel se tentokráte ještě vyznamenal a potvrdil svou extratřídu.

Gól klidu a jistoty přišel až o pár minut později. Juan Mata oslovil pěkným obloučkem rozběhnutého Shawa, ten si trochu nechtěně obhodil bránícího Pereiru a povedeným volejem na zadní tyč překonal nyní již bezmocného Schmeichela.

Družině Claudea Puela se ještě v závěru povedlo utkání zdramatizovat a skóre alespoň zkorigovat. V první velké příležitosti sice ještě Jamie Vardy vysoko přestřelil, o chvíli později už ale zkušený forward doklepl do sítě centr Ricarda Pereiry odražený od tyče. Na vyrovnání už ovšem hostům nezbyl čas, a tak z Old Trafford odjíždí bez bodu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (17)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
PePiG7

3-0 Sanchez, Mata, Bailly

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Vsadim gule

Konečně... 2:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
noustres

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Na letošní sezonu MUFC jsem opravdu zvědav.

Reagovat
Jandak

No to jsme minimálně dva, ten první zápas hodně napoví...

Reagovat
adoxx

pojďme tip: 1:2

Reagovat
VanKun88

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
Jandak

1:0

Reagovat
Jandak

1:0

Reagovat
pobody's nerfect

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele