10. kolo
28.10.2018 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Manchester United - Everton FC 2:1

United brali tři body zásluhou francouzského dua Martial, Pogba. Zvláště první jmenovaný potvrdil svou formu z posledních zápasů, když se podílel na obou dvou brankách. Že by se však jednalo o nějakou spanilou jízdu se říct nedá. Domácí spíše po vzoru penaltového rozběhu Pogby docupitali k plnému bodovému zisku a i přes něj stále zůstávají daleko za čelem tabulky. Víkendový program Premier League uzavřel souboj Manchesteru United s Evertonem. Domácí si po úterní prohře s Juventusem chtěli spravit chuť, ale hosté, kteří zažívají vzestup formy, neměli představovat lehké sousto.

To potvrdili již v první čtvrthodince, ve které byli aktivnějším týmem, jejich převaha však vyústila pouze v hlavičku Gomese, se kterou neměl De Gea žádný problém. O pár minut později se poprvé osmělili i Rudí Ďáblové, Matovi s Martialem stál v cestě dobře připravený Pickford. Skóre se tak otevřelo až ve 27. minutě. Anthony Martial se v pokutovém území dostal před bránícího Ganu, který se ho lehce dotknul, načež francouzský útočník dosti nepřesvědčivě nafilmoval pád. Rozhodčí Jonathan Moss rozhodl ve prospěch Martiala a United kopali penaltu. K puntíku se postavil Paul Pogba, zvolil i na jeho poměry pomalý rozběh a napálil míč pouze do Pickforda. Naštěstí pro něj se míč od brankáře odrazil zpět, a tak jej mohl doklepnout do sítě.

Domácím vstřelená branka dodala sebevědomí a ve 30. minutě už zvedali ruce nad hlavu podruhé, jenže zase je rychle museli spustit, protože Rashfordova dorážka do prázdné branky přišla ve chvíli, kdy se mladičký Angličan pohyboval v ofsajdovém postavení. Po zbytek poločasu již k dalším velkým šancím nedošlo, Toffees nedokázali využít chyb obrany Red Devils, která vůbec nepůsobila jistým dojmem, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Druhá půle začala ve velkém stylu. Minutu po úvodním hvizdu otestoval rukavice De Gey Bernard. Jeho střela ale neměla dostatečnou razanci. To ho mohlo mrzet o tři minutky později, když Pogba přiťukl míč na hranici vápna Martialovi a ten nechytatelným obstřelem zdvojnásobil vedení svého týmu. Bernard dostal vzápětí druhou šanci, když se na De Geu hnal sám a i přesto, že ho dokázal oběhnout, nepodařilo se mu odkrytou branku trefit. Na druhé straně se blýskl famózní dvojicí zákroků Pickford. Nejprve zlikvidoval únik Rashforda a pak lapil i střelu Pogby.

Zběsilé tempo zchladila až branka na 2:1. Paul Pogba lacině ztratil míč na vlastní polovině a Chris Smalling pak nevybíravě podrazil ve vápně unikajícího Richarlisona. S velkým přehledem proměnil nařízenou penaltu Gylfi Sigurdsson a chvíli to vypadalo, že by ještě mohlo dojít na drama v závěru. Opak byl pravdou, hosté se už na vážnější šanci nezmohli, a když ve čtvrté nastavené minutě Anthony Martial naprosto zazdil svůj samostatný únik, kterým mohl zpečetit vítězství domácích, bylo už jasné, že skóre se na Old Trafford měnit nebude.

Hráč zápasu: Jordan Pickford - Nabízela by se volba z francouzské dvojice Pogba, Martial, ani jeden z nich se však nevyvaroval laxního řešení v důležitých situacích. Anglická reprezentační jednička se i přes dvě obdržené branky neměla za co stydět. Chytil penaltu, zlikvidoval mnoho nebezpečných situací a na Martialův gól nárok neměl. Sečteno podtrženo Pickford zaslouženě bere pomyslné ocenění pro hvězdu utkání.

Příjemné překvapení: Anthony Martial - Vypadalo to, že je odepsaný a teď střílí branky, jak na běžícím páse. Znovunabitý sebevědomím je Anthony Martial opět postrachem obran soupeře.

Propadák zápasu:Chris Smalling - Tomu se zápas vůbec nevydařil, dělal jako celá obranná řada Rudých Ďáblů zbytečné chyby a zavinil penaltu. Dnešní výkon si za rámeček určitě nedá.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Everton na klauny neumi.

Reagovat
vanGomm

Tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele