20. kolo
30.12.2018 17:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Další výhra pro Solskjæra. United porazili Bournemouth a míří vzhůru

Třetí výhru v třetím zápase si připsal Manchester United pod vedením manažera Solksjaera. Rudí ďáblové na Old Trafford přehráli Bournemouth a v tabulce přiblížili se pátému Arsenalu. Utkání se vyvedlo především záložníkovi Pogbovi, který dvě branky vstřelil a na třetí přihrál.

Do sestavy domácích se po jednozápasové pauze vrátil Young, jenž zároveň navlékl kapitánskou pásku. Důvěru ve středu obrany dostal po delší době též Bailly, zálohu zase posílil Herrera a ofenzivní trojzubec zpevnil na levém kraji Martial. Cherries se do konce sezóny musí obejít bez kapitána Francise, na což manažer Howe zareagoval změnou rozestavení se třemi obránci. Rázem se uvolnilo místo pro Ibeho, Rica či Stanislase.

Red Devils začali zostra. V páté minutě se na pravé straně protančil kolem protihráčů Rashford a naservíroval milimetrovou přihrávku Pogbovi, pro kterého již nebyl problém uklidit míč do odkryté části brány - 1:0. Za dalších deset minut si Pogba s Rashfordem prohodili role, ovšem mladý útočník v slibné pozici trefil blokujícího Akého.

Bournemouth nebyl daleko od vyrovnání ve 26. minutě. Aké si naskočil na rohový kop a jeho tečovanou hlavičku reflexivně vyrazil De Gea. O sedm minut později zvýšili United svůj náskok. Young přiťukl Herrerovi, jehož centr našel hlavu nabíhajícího Pogbu, který využil zaváhání vyběhnuvšího Begoviće a snadno přidal druhý zásah.

V závěru prvního poločasu padlo po jedné brance na obou stranách. Nejprve Manchesteru opět vyšla akce z pravé strany, Martial šajtlí vyzval ke skórování Rashforda, který ve skluzu zavěsil. V nastaveném čase se však dočkali také hosté. Po rohovém kopu se míče zmocnil Brooks, jenž se protáhl v pokutovém území a nacentroval před bránu, kde Aké hlavou překonal brankáře De Geu.

Po přestávce šancí přece jen ubylo. Až v 66. minutě opět po delším čase zafungovala spolupráce Pogby s Rashfordem, avšak druhého jmenovaného vychytal gólman Cherries Begović. Za čtyři minuty zahrál domácím fandům na nervy Bailly, který při odkopu z vlastního pokutového území trefil dotírajícího Danielse do brady. Sudí Mason ale penaltu za hru vysokou nohou nenařídil.

Čtvrtý zásah přidali Rudí ďáblové v 72. minutě. Střídající Lukaku v těsném ofsajdu převzal pas od Pogby, hra však pokračovala dál a belgický fotbalista následně překonal Begoviće. Malou kaňku na vysoké výhře United způsobil o sedm minut později Bailly, jenž zbytečně tvrdě zajel do Frasera a tentokrát byl za svůj prohřešek potrestán červenou kartou. Nic to však nezměnilo na konečném výsledku.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
PePiG7

2-0 Lukaku, Martial

Reagovat
supporter

5:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele