25. kolo
03.02.2019 15:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rashford v úvodu vystřelil Man Utd další vítězství

Téměř dva měsíce se hráči Manchesteru United nemohli hnout ze šesté pozice. Alespoň na chvíli se jim to nyní povedlo, a to díky tříbodovému zisku z King Power Stadium, který jim hned na začátku utkání zařídil Marcus Rashford.

Po dvou minutách bylo rušno před De Geou, když se po rohovém kopu dostal Ndidi k hlavičce. Ta však zamířila vedle. O chvíli později Pogba parádním pasem za obranu našel Rashforda, který ale tváří v tvář gólmanovi selhal a poslal míč mimo tři tyče. Bylo odehráno necelých deset minut a hosté se mohli radovat. Ricardo Pereira trestuhodně odevzdal míč Pogbovi, jenž zase vyslal Rashforda. Anglický útočník tentokrát Schmeichela překonal a zaznamenal devátou branku v sezóně.

Nedlouho poté se dostal k ráně z dobré pozice Maddison, jenže defenziva Rudých ďáblů ji zblokovala. Stejně jako na začátku utkání poté zahrozil Leicester z rohového kopu. V cestě mu však stála zaprvé obrana hostů, zadruhé hvizd rozhodčího, který signalizoval útočný faul. V samotném závěru první půle domácí opět ztratili míč na vlastní polovině a opět z toho mohl těžit Rashford, avšak dánský brankář byl tentokráte připravený.

Hned po přestávce se do dvou příležitostí dostali hráči Foxes. Barnese nejprve vychytal De Gea, následně pro změnu ztratil balón Manchester United, díky čemuž pronikl do velkého vápna Maddison a zakončoval vedle tyče. Třicet minut před koncem španělský brankář znovu ukázal své kvality. Maddisonův přímý kop zblokovala zeď, k dorážce nůžkami se dostal Jamie Vardy, avšak na De Geu si ani on nepřišel.

Puelovi svěřenci prověřili De Geu i čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, tentokrát Španěl vytěsnil Ghezzalův trestný kop směřující do šibenice. V závěru mohl pojistit vedení Red Devils střídající Lukaku, jehož pokus z hranice velkého vápna zlikvidoval Kasper Schmeichel. Domácí se ještě snažili o závěrečný tlak, jenže žádnou velkou příležitost si nevypracovali a popáté v řadě nedokázali zvítězit.

Zůstávají tak stále ve druhé polovině tabulky na sedmé místo, které za určitých okolností dává šanci zahrát si evropské poháry, ztrácí už šest bodů. To Red Devils se díky návratu na vítěznou vlnu dostali minimálně na zhruba dvě a půl hodiny na páté místo.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
PePiG7

1-3 Vardy-Martial,Rashford,Pogba

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
frederik

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele