17. kolo
15.12.2018 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Newcastle vybojoval šťastnou výhru 1:0 v Huddersfieldu

Newcastle dokázal zvládnout důležitý souboj o záchranu na půdě trápícího se Huddersfieldu a uštědřil mu v nejvyšší soutěži čtvrtou porážku za sebou, sám se naopak oddálil sestupovým pozicím. Sobotní duel se podle očekávání nevyznačoval strhující ofenzivní podívanou a o jeho osudu rozhodla branka deset minut po přestávce, kterou zaznamenal Salomón Rondón. Domácí mají na kontě deset bodů a jsou předposlední devatenáctí.

Straky se naopak posunuly na čtrnácté místo se šestnácti body a pro nadcházející průběh mohou být více v klidu. Přitom Huddersfield diktoval taktovku tohoto střetnutí a balón držel téměř z pětasedmdesáti procent, celkově také vyprodukoval více střeleckých pokusů. Oba soupeři spoléhali na organizovanou práci v defenzivě a nebezpečí proto vznikalo hlavně po standardních situacích. První gólová možnost byla k vidění přesně po dvaceti minutách.

K přímému volnému kopu z necelých třiceti metrů se postavil Biling a míč nádherně kroutil pod horní tyčku, ovšem famózním zákrokem jednoruč se blýskl slovenský brankář Dúbravka a balón vytáhl nad břevno. O pět minut později zahrozil na druhé straně Schär, jenž si ale po dlouhém pasu z levého křídla nezpracoval ideálně míč a poté zblízka nevyzrál na gólmana Lössla. Vzápětí se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté a v 53. minutě byli blízko k vedení, jenomže po nahrávce od Péreze mířil jen doprostřed branky Atsu a poté dorážející Kenedy pálil bez rozmyslu velmi nepřesně. Newcastle se přeci jen dočkal o dvě minuty později. Venezuelský kanonýr Rondón obdržel přesně načasovanou nahrávku do volného prostoru od Manquilla a z osmi metrů ve skluzu nekompostně překonal bezmocného Lössla.

Po necelé hodině hry mohl vyrovnat Löwe, nicméně s jeho ranou z hranice pokutového území si poradil připravený Dúbravka a nabíhající Hadergjonaj dorážel z ofsajdové pozice. Domácí se i přes enormní územní převahu k žádné stoprocentní příležitosti již nedostali a po závěrečném hvizdu z nich bylo cítit velké zklamání. V příštím kole se mohou pokusit o nápravu proti Southamptonu, Straky se utkají s posledním Fulhamem.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
NuFc23

1:0

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele