11. kolo
05.11.2018 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Huddersfield Town - Fulham FC 1:0

Jedenácté kolo anglické Premier League přineslo radost z prvního vítězství sezony nejen fotbalistům Newcastlu, ale také Huddersfieldu. Terriers si v pondělní dohrávce poradili s Fulhamem a odpoutali se ze dna tabulky, kam naopak odsunuli svého londýnského soupeře. Smolařem utkání se stal Timothy Fosu-Mensah, jehož vlastenec stanovil konečnou podobu skóre 1:0.

Chtělo by se říci, že jinak než přímou pomocí protivníka by snad Huddersfield doma ani neskóroval. Tým Davida Wagnera totiž naposledy potěšil domácí příznivce vstřeleným gólem v polovině dubna a od té doby se na John Smith’s Stadium střelecky trápil. Kouč Huddersfieldu se tak dočkal až nyní zrovna na své jubilejní třetí výročí působení v klubu s bohatou historií. To jeho protějšek Slaviša Jokanović naopak udělal další krůček k ukončení vlastního angažmá, neboť po rozmařilém létě a stomilionové investici do nových posil se Cottagers hrubě nedaří a propadají se na samé dno tabulky. Huddersfield zůstává rovněž v pásmu sestupu, avšak pouze o skóre za sedmnáctým Newcastlem.

První velká událost, která mrznoucí diváky na stadionu zvedla ze sedaček, byla pumelice Philipa Billinga, jež po čtvrthodině hry skončila na břevně Ricovy brány. Domácí i následně vytrvali v územní převaze a zanedlouho se skutečně dočkali. Pritchardova rána si ještě na španělského brankáře nepřišla, avšak chvíli nato Schindlerova hlavička po Loweově centru trefila hostujícího Fosu-Mensaha tak akorát, aby míč zapadl přesně ke vzdálenější tyči. Domácí publikum tak mohlo poprvé po předlouhých 659 minutách křičet gólovou radostí.

Krátce po změně stran se Terriers mocně dožadovali odpískání pokutového kopu po zákroku Sessegnona, ovšem nepříznivé stanovisko sudího Taylora je nakonec o body nepřipravilo. Fulham totiž jen potvrdil matnou formu z posledních týdnů, připsal si pouze jeden přesný střelecký pokus za celý zápas a odjíždí z Huddersfieldu s nepořízenou. Aby toho pro Cottagers nebylo málo, v příštím kole je čeká obávaná návštěva liverpoolské Anfield Road, zatímco Wagnerova družina s vytouženou výhrou na kontě opět doma přivítá West Ham.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

0:0

Reagovat
rickroll

No můžu tě ujistit, že žádný zápas Fulhamu v téhle sezoně 0:0 rozhodně neskončí

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele