26. kolo
09.02.2019 13:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Jízda pokračuje. Oleho Manchester porazil i Fulham a posunul se do top čtyřky

Venku je to lepší než doma, zdá se. Manchester United hladce přejel Fulham na jeho hřišti 3:0 a minimálně do neděle se bude vyhřívat na čtvrté pozici Premier League. Rudí ďáblové prokázali, že se jim pod Solskjaerem venku mimořádně daří - vyhráli tam pátý zápas v řadě a poslední čtyři dokonce s čistým kontem.

Dnes to bylo představení dvou mužů - v první řadě Paula Pogby, aktuálně jednoho z nejlepších (ne-li nejlepšího) hráčů celé Premier League, který sám obstaral dva góly. Dál pak Anthonyho Martiala, jenž vstřelil zbylou branku v úžasném sólu a na jednu svému krajanovi přihrál. Zdatně jim ale sekundovali groteskně bránící fotbalisté Fulhamu v čele s dalším Francouzem Maximem Le Marchandem.

Na začátku zápasu se přitom Fulham snadno mohl dostat i do vedení. Ve vyložené šanci se během prvních minut ocitl Vietto, Mitrović a po něm i Schürrle - ani jeden z nich však nebyl schopen vyprodukovat třeba jen střelu na bránu.

A tak se ve čtrnácté minutě utrhl ve vápně Paul Pogba a jedním dotekem napálil Martialovu přihrávku na bližší tyč Ricovy branky. Ani ne za deset minut si přerušil akci Fulhamu Jones a předal míč do brejku právě Anthonymu Martialovi. Následovalo famózní sólo před půl hřiště - Martialovi nestačil dobíhající Odoi ani tristně bránící Le Marchand a nakonec ani gólman Rico.

Přestože byl Fulham v prvním poločase střelecky aktivnější, zrazovala ho přesnost střelby. Naproti tomu Manchester United byl dokonale efektivní. Tohle platilo i ve druhém poločase, kdy se Cottagers zkraje nadechovali k náporu, ale pak ve vápně Le Marchand srazil Matu a nařízenou penaltu proměnil už 11. gólem v sezóně Paul Pogba.

Dokonalé dva momenty vystihující podstatu celého zápasu viděli ztrápení fanoušci na Craven Cottage zhruba čtvrt hodiny před koncem. Nejdřív packal utkání Le Marchand šokující hlavičkou vpustil do samostatného nájezdu Alexise - a perfektním zákrokem musel krizi hasit Rico. O pár minut později se pak na opačné straně odrazil míč k úplně volného Babelovi, jenž stál metr od brankové čáry. Nervózně ale do meruny píchnul šajtlí a trefil jen tyčku.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (6)

Přidat komentář
PePiG7

0-2 Pogba, Martial

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Kuba94

0:3

Reagovat
jjnovo

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele