29. kolo
03.03.2019 15:05 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Chelsea udolala v derby Fulham Zazářil Kepa

Chelsea i s navrátivším se gólmanem Kepou vyhrála derby nad Fulhamem a zůstává v závěsu v boji o evropské poháry. Chalupáři jsou naopak po další prohře zase o něco blíž sestupu. Všechny branky padly ještě v první půli, Blues po přestávce uhájili výsledek hlavně díky skvělému výkonu Kepy.

Manažer domácích Parker, jenž na lavičku usedl po odvolání italského lodivoda Ranieriho, udělal v sestavě svého celku jedinou změnu, když Zamba nahradil Sessegnon. V jedenáctce hostů se zase kromě již zmíněného "zlobidla" Kepy po nějaké době objevili obránci Christensen a Emerson, záložník Barkley a křídelník Willian.

Kepa si svou již tak ne úplně nejlepší pověst málem ještě víc pošramotil v osmnácté minutě, kdy nezkrotil lehký centr od McDonalda, jenže Babelovi trvalo, než se zorientoval a španělský gólman stihl své zaváhání napravit. Za další dvě minuty zakombinovali na druhé straně Willian s Azpilicuetou, druhý jmenovaný našel Higuaína a argentinský snajpr prvním gólem v Premier League otevřel skóre.

Ve 27. minutě zahrozil Fulham. Do nabídky od Sessegnona se opřel Mitrović a Kepa předvedl první důležitý zákrok. Následně ale po rozehrávce rohového kopu zapomněla obrana Blues na Chamberse, který na zadní tyči z voleje vyrovnal. O tři minuty později ale Chelsea zase vedla. Hazard dostal příliš volného prostoru, míč ještě posunul na neobsazeného Jorginha, jenž placírkou pod břevno zaznamenal druhý a jak se později ukázalo také rozhodující gól.

V závěru první půle měli hosté ještě několik šancí na navýšení náskoku. Higuaín však trestuhodně přestřelil, Hazarda zase vychytal Rico a v nastavení si Azpiliueta a Higuaín zopakovali akci z první branky, ovšem tentokrát brankář Cottagers výborně zasáhl. Španělský gólman byl úspěšný i tři minuty po změně stran, kdy zlikvidoval další šanci Hazarda.

V 53. minutě se hráči Chelsea dožadovali penalty. Kanté evidentně trefil ruku Bryana, ovšem rozhodčí Scott tento moment přehlédl. V závěru utkání se Chalupáři tlačili za vyrovnáním. V 72. minutě po rohovém kopu podržel Blues Kepa, jenž vyrazil střelu Bryana. Asi nejlepší zákrok si strážce svatyně hostů připsal dvě minuty před koncem, kdy skvěle vytěsnil Mitrovićovu hlavičku z bezprostřední blízkosti.

V nastaveném čase se sice domácím povedlo dopravit míč do sítě, ale branka Sessegnona nemohla platit, jelikož se hráč Fulhamu nacházel v ofsajdu. Chelsea tak především díky Kepovi uhájila tříbodový zisk.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Po výměně trenéra je to vždy těžké, ale dáme to

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Willian)

Reagovat
vanGomm

Hosté hrají o účast v LM a domácí už mají téměř jistotu sestupu.Tip 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele