5. kolo
16.09.2018 17:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Everton FC - West Ham United 1:3

Nedělní večer, v pondělí volno a zhruba čtyři hodiny v autobuse před vámi. Každý, kdo někdy hrál fotbal, asi tuší, že řidič týmového vozu West Hamu bude na kruhových objezdech pod náporem alkoholem opojených hlasů kroužit dlouhé vteřiny. Kladiváři si připsali první výhru v sezóně, díky skvělým výkonům Arnautoviće s Jarmolenkem zvítězili na hřišti Evertonu 3:1.

Velmi překvapivé vyústění utkání se začalo rýsovat už po deseti minutách, kdy si Pedro Obiang akrobatický narazil s Arnautovićem a vyslal rakouského útočníka do samostatného úniku. Urostlý střelec si ale všiml lépe postaveného Andrije Jarmolenka, jenž si připsal takový o fous náročnější "ronaldovský tap-in".

Everton měl více ze hry, byl nebezpečnější a objektivně lepší. V prvním poločase ale West Ham hodně držel Lukas Fabianski, který se prvně předvedl v pětadvacáté minutě proti nebezpečné hlavičce Tosuna. No a za chvíli Pickford hodil míč k nohám Nobleovi, míč si na pravé straně vzal znovu Jarmolenko a bylo vymalováno. Klička, potažení a parádní rána k tyči - 0:2.

Fabianského hvězda nejvíc zářila na konci poločasu, kdy si na něm vylámali zuby hned tři muži v modrém. Theo Walcott se do letícího míče opřel z poměrně ostrého úhlu, ten ale zaplul krásně poblíž břevna, odkud ho polský gólman vyškrábl nad. Neuspěl ani Tosun, po jehož ráně Fabianski hbitě skočil - zatímco Sigurdssonův přímák mohl sebrat pohodlně do koše.

Až v poslední minutě nastaveného času poslal Jonjoe Kenny parádní centr do vápna a Gylfi Sigurdsson ještě parádnější hlavičkou snížil. Vstup do poločasu souzněl s tím, jak ten první skončil, ale Toffees z toho nevytěžili nic kloudného. No a pak přišel zase trest - Holgate nezvládl souboj s Arnautovićem, Obiang mu balón posunul přímo před Pickforda a gólový skluz poslal hostující tým do dalšího víru oslav.

Trenér Evertonu Marco Silva vysílal z postranní čáry ještě smutnější pohledy než předtím a jeho svěřenci působili od té chvíle na hřiště podobně. West Ham se hned dvakrát dostal k zajímavému brejku, který nedotáhl do konce; a Everton se zmohl jen na břevno Niassem.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

prvni body

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Přání 1:2, ačkoliv si myslím, že se štěstím to bude plichta.

Reagovat
OnlyWHU

Zase ta naše sestava.. Bude to těžké, 2:2 COYI!!!! Nějakou dobu jsem mimo ČR, tak to i s příštím zápasem asi neuvidím.

Reagovat
duloig

neprehráme C O Y I !!!

Reagovat
duloig

Pekné futbalové počko,tak nech je na konci maču spokojnosť C O Y I !!!

Reagovat
duloig

Ty blááááho tak to bol brejk Jarmolenko pekne začal v PL

Reagovat
duloig

Paráda Jarmolenko 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutní spokojenost, jen tak dál COYI!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele