35. kolo
21.04.2019 14:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Everton doma uštědřil Rudým ďáblům debakl o čtyřech brankách

Manchester United sehrál naprosto katastrofální duel s domácím Evertonem. Z Goodison Parku odjíždějí Rudí ďáblové po potupném debaklu a jejich naděje na Ligu mistrů se stále zmenšují. Do sítě brankáře De Gey se trefili Richarlison, Sigurdsson, Digne a Walcott.

Tohle byl přesně ten zápas, kdy se vám nedaří naprosto nic. A přesně ten zápas, který trenér Solskjaer už nechtěl nikdy vidět. Po jeho burcování a výzvě ke zlepšení se ale dostavil naprostý opak a United předvedli jeden z nejhorších výkonů pod jeho vedením. To dobře demonstruje fakt, že hosté vyslali na brankáře Pickforda jen jedinou střelu za celé utkání!

United potřebovali zabrat a získat maximum bodů, neboť z celé první šestky jsou na tom nejhůř. Favorit utkání začal poměrně dobře, protože na něm byla vidět snaha o napadání. Everton ale možná jen sbíral síly k rozhodujícím tahům, neboť fotbal v jeho podání měl daleko víc agrese, techniky i inteligence. Netrvalo dlouho a brankář David de Gea začínal mít sžíravý pocit, že dnes bude na bránění sám. Richarlison si odstavil ve vápně Freda, načež ihned tvrdě vypálil, jenže De Gea výtečně zakročil a jeho ránu vyrazil.

O pouhé dvě minuty už to s United vypadali mnohem vážněji a ani De Gea už nestačil. Smalling po dlouhém autu do vápna prohrál souboj s Calvertem-Lewinem, který prodloužil balon na Richarlisona. Mladý Brazilec nedal De Geovi žádnou šanci - 1:0.

United nebyli schopní reakce a jejich hra postrádala řád. Toffees si naopak s prakticky celou jedenáctkou soupeře dělali, co se jim zachtělo. Několik centrů před brankáře Pickforda sice doletělo, ale nikdo z hostí zakončit nedokázal. O to se ve 28. minutě naopak postaral Gylfi Sigurdsson. Zkušený záložník nebyl nikým obtěžován a z pětadvaceti metrů umístil skákavou střelu k tyči!

Druhá branka prohloubila depresi fanoušků United a naopak definitivně usadila hráče Evertonu do sedla. Do druhé půle už naskočili hráči jako McTominay nebo Young a manažer Solskjaer si od tohoto kroku sliboval výrazné zlepšení. Oživení se ale nekonalo, United dál jen matně pobíhali po hřišti.

Místo zraněného hrdiny Richarlisona se do hry dostavil rychlík Theo Walcott, ale tím mizérie United nekončila. V 56. minutě zvýšil na 3:0 obránce Lucas Digne, který si za vápnem počkal na odražený míč a nádhernou ranou ho poslal k tyči.

Brankář De Gea měl plné ruce práce o tři minuty později, ale tentokrát dokázal balon vykopnout z brankové čáry. Jeho obránci dnes naprosto nefungovali a důsledkem byl čtvrtý gól. Sigurdsson vyslal do šance střídajícího Walcotta, který běžel v podstatě sám na bránu United. Svůj únik už jen v pohodě zakončil střelou mezi nohama De Gey.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
MCFC_8

2:1

Reagovat
Pharrell

1:0

Reagovat
waynemarkrooney

0:2

Reagovat
Jandak

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak pred dvema roky to potkalo City a ted i sousedy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ian.rush

Zdravím lidi, má někdo prosím zkušenosti s lidmi zajišťující zájezdy na zápasy do Anglie z devilpage.cz ? Předem moc díky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele