33. kolo
07.04.2019 15:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal opět venku selhal, výhru 1:0 slaví Everton

Naděje Arsenalu na klíčové umístění do čtvrtého místa utrpěly po sérii úspěchů nepříjemný direkt v podobě porážky s Evertonem. Kanonýři tak jen potvrdili trend posledních měsíců, že zatímco na domácí půdě jsou takřka nepřemožitelní, hřiště soupeřů jsou jim nadále zapovězena. O jediný gól utkání se postaral netradiční střelec Phil Jagielka, jenž přitom do zápasu původně ani neměl nastoupit...

Velezkušený stoper Tofees se dostal výjimečně do základní sestavy jen kvůli nečekanému odstoupení Michaela Keana, jehož ze hry těsně před zápasem vyřadila nevolnost. V 36 letech a 233 dnech k tomu se Jagielka stal vůbec nejstarším autorem gólu v této ligové sezoně. Stalo se tak již v desáté minutě po dlouhém autu Lucase Digneho, s nímž si defenziva Arsenalu nedokázala poradit.

Po doposud nepříliš přesvědčivému působení Marca Silva na evertonské lavičce se tak v posledních týdnech zdá, že v liverpoolském klubu všechno přece jen začíná zapadat do správných kolejí. Everton v posledních týdnech dokázal na domácí půdě vyzrát na Chelsea a nyní i na Arsenal, což podložil i zdoláním třetího londýnského klubu venku proti West Hamu. Výsledkem je aktuální celkový zisk 47 bodů, posun na deváté místo a ztráta jediného bodu na Leicester s Wolverhamptonem. To Arsenal zůstává na 63 bodech, a přestože stále drží čtvrté místo bod za Tottenhamem, oproti Chelsea jej drží nad vodou pouze lepší skóre a šestý Manchester United zaostává jen o dva body.

Ani po brzkém průlomu skóre domácí neupustili od agresivní a aktivní hry, díky čemuž hosty s přehledem drželi na uzdě a Jordan Pickford za celou první půli nemusel ani jednou zasahovat. Arsenal se sice s dvojitým střídáním Ramseyho s Aubameyangem bezprostředně po změně stran herně zvednul, ovšem v největší šanci na vyrovnání skončila Mchitarjanova kroucená rána mimo tři tyče a Everton měl sám několik možností k navýšení náskoku. Neproměněné příležitosti Gylfiho Sigurdssona či Richarlisona však nakonec domácí mrzet nemusí, neboť čisté konto uhájili až do konce a slaví další prestižní skalp soupeře z čela tabulky.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
diastan

1:3, Arsenal s Tottáčem tu LM musí dat

Reagovat
smazaný uživatel

FCE

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele