17. kolo
15.12.2018 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Crystal Palace proti Leicesteru zlomilo prokletí Zahovy absence

Kdykoli v posledních letech chyběl na zápasové soupisce Crystal Palace Wilfried Zaha, zdálo se, že soupeři mají už předem z půlky vyhráno. Stěží uvěřitelná série třinácti ligových proher bez klubového talismanu v sestavě je však nyní konečně u konce. Eagles totiž doma proti Leicesteru vydřeli hubené vítězství 1:0 díky dalekonosné ráně Luky Milivojeviće a Royi Hodgsonovi se tak může zase dýchat o něco lépe.

Domácí totiž poskočili na patnáctou příčku s pětibodovým náskokem od sestupových vod, zato hosté po druhé prohře za sebou putují do spodní poloviny tabulky na jedenácté místo. Kromě Milivojevićovy parádní pumelice utkání mnoho fotbalové krásy nenabídlo, byť několik dramatických momentů si deštivý Selhurst Park v sobotu užil.

Kvůli potížím se zády se výjimečně do branky Eagles nepostavila obvyklá jednička Wayne Hennessey a šanci k ligovému debutu tak dostal Vicente Guaita. Španělský gólman, jenž v létě přišel jakožto volný hráč z Getafe, málem odstartoval své působení v Premier League katastrofou, když jej zradilo zpracování u Milivojevićovy zpětné přihrávky a Jamie Vardy pohotově sklepl míč do odkryté sítě. Sudí Michael Oliver však Guaitu vysvobodil odpískáním Vardyho faulu.

Oba týmy se v první půli směrem dopředu jen marně trápily, ovšem o to překvapivější byl moment z devětatřicáté minuty, neboť průlom skóre přišel jako blesk z čistého nebe. Andros Townsend posunul míč domácímu kapitánovi Milivojevićovi, jenž obratem z uctivé vzdálenosti napřáhl a parádní ranou s pomocí tyče dopravil míč za marně plachtícího Kaspera Schmeichela.

Leicester se sice po změně stran přece jen zlepšil a sahal po vyrovnání, když se po dobré práci Ghezzala se střídajícím Iheanachem ocitl v samostatném úniku Vardy, avšak anglický forvard si na Vicenteho Guaitu nepřišel ani tentokrát a musel sledovat, jak gólman Palace vyráží jeho zakončení na tyč a následně skákající míč balí bezpečně do náruče. Když pak v závěru neuspěl s dalekonosnou ranou ani Wilfried Ndidi, museli se Foxes soupeři poklonit, přestože na své straně měli tak dlouho účinnou absenci Wilfrieda Zahy.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele