38. kolo
12.05.2019 16:00 CET
5 : 3
(3:1)

Reportáž

Crystal Palace v šílené přestřelce přemohli Bournemouth

Mimořádný fotbalový prožitek dopřáli hráči Crystal Palace a Bournemouthu příznivcům v Selhurst Parku v posledním kole. Rozlučka obou týmů se sezónou skončila osmigólovou přehlídkou, po které se z výhry nakonec radovali domácí Eagles.

První z osmi branek padla ve třiadvacáté minutě. Batshuayi si důrazně odstavil protihráče a těžkým kopem přes záda zužitkoval centr z pravé strany. Belgický útočník byl ve formě a za deset minut se radoval z druhé branky, když do sítě tečoval střelu opět zprava. Kanonáda Orlů pokračovala. O čtyři minuty později se na gólmana Traverse řítil znovu aktivní Batshuayi. Travers míč vyrazil pouze do bránícího Simpsona, od něhož pak kulatý nesmysl doputoval do brány - 3:0.

Neději pro hosty vykřesal ještě před přestávkou Lerma, který se z dálky ukázkově opřel do míče výstavní ránou pod břevno snížil rozdíl ve skóre. Tříbrankový náskok mohl Crystal Palace vrátit McArthur, toho však vychytal Travers a gólem neskončila ani následná dorážka. Místo toho se tak za pět minut radovaly Cherries. Ibe vyslal přízemní střelu zpoza pokutového území přesně k tyči a už to bylo pouze o jednu branku.

Záložník Bournemouthu mohl být hrdinou i krátce po hodině hry, tentokrát však jeho pokus do šibenice vytáhl brankář Guaita. Větší klid na kopačky domácích pak vrátil Van Aanholt, jenž si v 65. minutě narazil s Batshuayiem a zblízka přidal čtvrtou branku v Traversově svatyni. Hosté však nesložili zbraně. O osm minut později propadl rohový kop na zadní tyč, kde se prosadil King - 4:3.

Vyrovnání už se ale Cherries nedočkali. Místo toho inkasovaly v 80. minutě popáté. Zaha potáhl míč po levé straně, přenesl hru na Towsenda, jenž křižnou ranou nedal Traversovi nárok. Crystal Palace si tak pojistili konečnou dvanáctou příčku, Bournemouth naopak klesl o jednu pozici na celkové čtrnácté místo.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
MCFC_8

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele