37. kolo
05.05.2019 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - Watford FC 3:0

Chelsea nakonec zvládla veledůležitý souboj s Watfordem a po výsledku 3:0 se posouvá na třetí příčku tabulky. Po nepřesvědčivé první půli domácí zlomili odpor protivníka dvěma slepenými brankami zpočátku druhé půle, definitivní tečku pak vsítil patnáct minut před koncem Gonzalo Higuain.

Blues přitom odehráli skutečně velmi, velmi špatný první poločas. Watford byl jasně lepším celkem, dominoval zápasu a vytvořil si pár nebezpečných situací, zatímco Foster na druhé straně byl po většinu času pouhým divákem. Již po deseti minutách mohli jít hosté do vedení, když si na pěkný centr naskočil Deeney a svou hlavičku nasměroval do šibenice domácí svatyně. Kepa však po delší době předvedl skvělý zákrok a míč vytěsnil, dorážka Hughese pak letěla vysoko nad. Do další šance se po čtvrthodině hry dostal Deulofeu, jeho rána z hranice šestnáctky však nebyla přesná. V další šanci neuspěl ani Pereyra, který taktéž neměl správně seřízená mířidla. Z tábora domácích Fostera vyvedl z klidu pouze povedenou ranou ze střední vzdálenosti Pedro, ani tento pokus se však mezi tři tyče nevešel.

Do druhého dějství ovšem z ničeho nic vyběhla úplně jiná Chelsea. Nejprve Fostera prověřil ranou z úhlu Hazard, brankář hostí však byl pozorný. Následný rohový kop však rozehrál právě belgický reprezentant, vyměnil si míč s Pedrem a načechraným obloučkem našel na malém vápně volného Loftus-Cheeka, který prudkou hlavičkou poslal Chelsea do vedení. O pouhé tři minuty později byl náskok již dvojnásobný - a opět se jednalo o rohový kop. Eden Hazard tentokráte do vápna poslal centr rovnou od rohového praporku, ten si našel hlavu Davida Luize, který zamířil nekompromisně pod břevno.

Třetí hřebíček do rakve mohl po hodině hry přidat Pedro, jeho přízemní ránu však Foster vyrazil a dorážka Loftus-Cheeka nebyla přesná. Na druhé straně mohl Sršně do zápasu vrátit Deulofeu, ten ale z úhlu zamířil těsně vedle vzdálenější tyče. Fostera následně prověřil i Higuaín, ten byl ale úspěšný až patnáct minut před koncem, kdy si krásně naběhl na Pedrův pas za obranu a elegantním obloučkem poslal míč do sítě.

Utkání se však ani poté neuklidnilo, zkorigovat zápas mohl o chvíli později Pereyra, který využil zaváhání Kovačiče, svůj pokus ovšem nasměroval pouze do břevna. A když už se Successovi míč podařilo dopravit do sítě, byl správně odmáván ofsajd, jelikož útočník hostí při svém zakončení trefil v ofsajdu stojícího Graye. Na druhé straně mohl náskok Chelsea zvýšit Giroud, když se mu ale nepodařilo proměnit ani jednu ze svých velkých příležitostí, dospělo utkání k výsledku 3:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Pedro, Loftus-Cheek)

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele