16. kolo
08.12.2018 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester City poprvé padl, recept na něj našla Chelsea

Sobotní večer na Stamford Bridge přinesl první porážku Manchesteru City v sezóně a s tím spojené střídání stráží na čele Premier League. Citizens sice byli celý první poločas lepším celkem, jenže své nadějné příležitosti nebyli schopni přetavit v branky, za což v poslední minutě první půle draze zaplatili. Druhá polovina pak nabídla daleko vyrovnanější podívanou, a protože se deset minut před koncem domácím podařilo přidat pojistku, bude ligové tabulce po šestnáctém kole vévodit Liverpool.

Manchester City přitom na Stamford Bridge začal velmi dobře, držel míč, nastěhoval se na polovinu Blues a s přehledem diktoval tempo hry. Je sice pravdou, že jeho kombinace byly často hrány na jistotu, jenže svěřencům Maurizia Sarriho se jen málokdy podařilo překročit půlicí čáru. Do první příležitosti se dostal Sterling, na malém vápně však míč ve velké šanci pořádně netrefil, a tak s jeho pokusem neměl Kepa výraznější starosti. O chvíli později se do vápna po špatné rozehrávce Chelsea vřítil Sané, na poslední chvíli jej však zablokoval David Luiz. Pravděpodobně největší šanci hostí měl po individuální akci Sterlinga právě Sané, jeho gólovou ránu však na poslední chvíli zblokoval obětavý zákrok Azpilicuety.

Chelsea se za celých prvních 40 minut nedostala k jediné střele, jenže to si celé vynahradila v poslední minutě poločasu. Na začátku celé akce byl David Luiz, který povedenou diagonálou oslovil Pedra. Ten si všiml nabíhajícího Williana a našel jej dalším přesným pasem - úvodní nebezpečí sice obrana hostí nakonec zažehnala, jenže míč odvrátila pouze k Edenu Hazardovi, který přihrávkou na penaltu našel rozběhnutého Kantého, který míč doslova zarazil do sítě.

Jestliže v prvním poločase domácí působili bojácným a zakřiknutým dojmem, v druhé půli tomu bylo úplně naopak - na hřiště vyběhl sebevědomý celek, který hned v prvních minutách svému soupeři pěkně zavařil. Nejprve se po akci Kantého dostal k zakončení z hranice vápna Willian, jeho nepříliš razantní střelu však Ederson kryl. O chvíli později se do zakončení prodral i Pedro, jeho pokus však obrana hostí zvládla zablokovat. Povedená pasáž Chelsea vyvrcholila volným přímým kopem Williana, který Edersona pořádně protáhl. Na druhé straně kontroval také povedenou střelou z volného přímého kopu Walker, Kepa však byl připraven.

Dvanáct minut před koncem přidali domácí pojistku, když se jim podařilo skórovat z vůbec svého prvního rohového kopu v zápase. Centr Edena Hazarda si totiž našel hlavu Davida Luize a stoper domácích balón nekompromisně nasměroval do sítě. V nastaveném čase pak ještě po špatné přihrávce Kepy mohl stav korigovat Jesus, jeho střelu na zadní tyč však brankář Chelsea zvládl vyrazit na rohový kop. Chelsea se tak stala prvním přemožitelem Manchesteru City v této ligové sezóně a může slavit výhru 2:0

Autor: Víťa Srp

Komentáře (26)

Přidat komentář
John Obi Mikel

4:1, překvapení sezóny.

Reagovat
MCFC_8

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

Kepa - Azpi, Rüdiger, Cahill, Emerson - Kanté, Kovačič, Loftus-Cheek - Pedro, Hazard, Giroud

Reagovat
smazaný uživatel

Cahill?

Reagovat
smazaný uživatel

On trolil celou sestavu

Reagovat
smazaný uživatel

celou? z jeho sestavy se na hristi neukazali jen 2

Reagovat
smazaný uživatel

Základní sestavu...

Obranu ani zálohu by takhle Sarri nepostavil.

Rüdiger a Cahil jsou jeden post.

Když je zdravý Alonso, tak Emerson nehraje.

Stejně tak je jeden post Loftus-Cheek a Kanté.

Reagovat
John Obi Mikel

Ještě jsem přemýšlel, že napíšu místo Loftuse Barkleyho

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
frederik

Jakákoliv domácí výhra

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Noustress

2:1

Reagovat
frederik

Chasa z City dostala výprask,už bylo na čase.

Reagovat
MCFC_8

Len skoda ze aj tak ste za nami 7 bodov, odveta na Etihad bude nasa

Reagovat
t0mmy33MCFC

chasa ? vyprask? hrali jsme hovno ale zas takovej vyprask to nebyl

Reagovat
frederik

Chudáčci, nemohou to spolknout

Reagovat
MCFC_8

Tu o to nejde, ale kusok objektivity...vyprask? Ved Chelsea sa ledva vedela v 1.polcase dostat z vlastnej polovice a na konci polcasu z jedinej strely dala gol...to nas zastavilo

Reagovat
diastan

staci se podivat na jeho prispevky pod poslednimi zapasy...popltak v nodrem, takze nejaky nedomrdec

Reagovat
diastan

modrem*

Reagovat
MCFC_8

Videl som a 2. John Obi Mikel, ale mozno je to ta ista osoba...

Reagovat
John Obi Mikel

Co jsem kde psal špatnýho?

Teď si dokonce myslím, že jste první půlku hráli lépe, i když velké šance jste neměli žádné a my jsme z první lepší útočné akce dali gól. Druhou půli jsme byli lepší my (kromě jedné pětiminutovky kdy jste měli tak 5 rohů za sebou).

PS - Nejsem žádnej Frederik

Reagovat
t0mmy33MCFC

aha

Reagovat
frederik

Hele nedomrdec z City , hraje se na góly né na šance bohužel,

Reagovat
MCFC_8

Dosmejes sa...3 zapasy s vami ste nam predtym gol nestrelili a teraz si tu vyskakujes, v stredu si sa tak nesmial ked ste s vlkmi padli a tp este pockaj ako zahrate v Brightone...

Reagovat
frederik

Potrefená husa zase co minule,ted´je tedˇ, už bylo na čase se přestat chlubit neporazitelností a výhrami 4:0 na venkovních hřištích. Takže čau....................................

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele