5. kolo
15.09.2018 16:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Chelsea FC - Cardiff City 4:1

Chelsea i nadále zůstává stoprocentní a v tabulce se díky lepšímu skóre dostala před Liverpool do čela. Dnešní povedený zápas proti Cardiffu řídil především Eden Hazard, jenž zaznamenal hattrick. Warnockova parta se sice brzy ujala vedení, poté ale na Sarriho svěřence nestačila.

Víceméně očekávané sestavy obou celků vstoupili do utkání opatrnou hrou. Poklidný začátek zápasu jako by domácí ukolébal a vzbudil je až blesk z čistého nebe v podobě vedoucího gólu Cardiffu. Po čtvrthodině hry posunul vysoký centr Rallse hlavou Sean Morrison do nebezpečného prostoru, odkud doklepl míč do sítě důrazný Sol Bamba, jenž v souboji přetlačil bránícího Jorginha.

Inkasovaná branka The Blues konečně zaktivovala a záhy mohlo být vyrovnáno. Nejprve Neil Etheridge vytěsnil přízemní pokus Matea Kovačiće a filipínský brankář vyšel vítězně i z dalšího vzájemného souboje, když se na něj chorvatský záložník řítil sám po pěkném přiťuknutí Girouda. Výborným vyběhnutím a mrštným zákrokem Etheridge jenom znovu ukázal, proč patří k největším pozitivním překvapením letošní Premier League.

V závěru poločasu už ovšem hosté stoupajícímu tlaku nedokázali odolat a dvakrát kapitulovali. V 37. minutě se Eden Hazard brilantně vyhnul obránci Bennettovi, několika rychlými kroky si připravil střeleckou pozici a perfektní přízemní ranou na zadní tyč nedal Etheridgovi nárok zasáhnout. Ještě před odchodem do kabin pak hráči Chelsea předvedli vynikající kombinaci, po ose Alonso - Pedro - Giroud balón doputoval opět ke kopačkám a agilní Belgičan s přispěním teče Bamby otočil skóre.

Po změně stran Londýňané ještě více dominovali v držení míče a opticky měli hru pod kontrolou, pojišťující branku se jim však dlouho nepodařilo vstřelit. Hosté dokonce mohli z ojedinělé šance vyrovnat, Bobby Reid si připravil míč na pravačku a mezi nohama blokujícího Azpilicuety mířil jen těsně vedle vzdálenější tyče.

Vítězná definitiva přišla až v závěrečné desetiminutovce. Výraznou měrou se o to přičinil střídající Willian, který na hřišti nahradil vyčerpaného Pedra. Sol Bamba dnes svůj ambivalentní výkon podtrhl docela nesmyslným faulem právě na brazilského křídelníka, jehož následkem byl pokutový kop. Penaltu Eden Hazard s přehledem sobě vlastním proměnil a zkompletoval hattrick.

To ovšem ještě nebylo všechno. O chvíli později vystřihl Willian nádherný fotbalový moment, když dokonale technicky provedeným obstřelem do vzdálenější šibenice nechal Etheridge efektně, ale ne efektivně proletět vzduchem a rozradostnil zaplněný Stamford Bridge. Domácí příznivci pak ještě v samém závěru ocenili jediný dnešní vážnější zákrok Kepy Arrizabalagy a to proti hlavičce Calluma Patersona.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

4:0 (Rüdiger, Giroud, Azpi, Morata)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
frederik

3:1

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele