4. kolo
01.09.2018 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea FC - AFC Bournemouth 2:0

Také druhý ze zatím stoprocentních týmů hrající v sobotu, Chelsea, zvládl svůj duel vítězně a pokračuje bez ztráty kytičky. The Blues před svými fanoušky porazili nepříjemný Bournemouth 2:0, přesnými zásahy se o to přičinili Pedro a Eden Hazard.

Ačkoliv ekipa Maurizia Sarriho dominovala v držení míče a čas od času zaměstnávala svého někdejšího hráče Asmira Begoviće, o procházce růžovým sadem rozhodně nemůže být řeč. Koncentrovaná a trpělivá hra však přinesla ovoce. Poprvé musel Begović zasahovat po na krátko rozehraném rohu Williana, bosenský brankář nejprve vyrazil prudký centr agilního Brazilce a trochu nevědomky si poradil i s následnou střílenou dorážkou.

V první půli byl nejblíže ke gólu Marcos Alonso, nejlépe hodnocený fotbalista svého mužstva v právě probíhající sezóně. Po Kantého přetaženém centru ho ke střele slabší pravou nohou vyzval přihrávkou Eden Hazard a skákavá rána orazítkovala levou tyč hostující svatyně. Podobná spolupráce se opakovala i krátce po změně stran, další Hazardův zpětný pas vyústil v povedený Alonsův pokus, který však zlikvidoval pozorný Begović.

Následně si největší šanci v zápase vytvořili také The Cherries. Na rohový kop Diega Rica si naběhl další bývalý hráč Chelsea Nathan Aké, ze tří metrů ovšem překopl poloprázdnou bránu a možná ještě teď zpytuje svědomí.

Mrzet ho to mohlo obzvláště, neboť to netrvalo dlouho a domácí šli do vedení. Mauriziu Sarrimu se po hodině hry povedl mistrovský tah, když na hřiště místo nevýrazného Moraty a Williana vyslal Oliviera Girouda a Pedra. A právě spolupráce těchto dvou vyústila v úvodní gól, zpoza vápna se po pěkné kombinaci trefil Španěl Pedro.

Definitivní pojistka přišla pět minut před koncem. Opět zafungovala kooperace mezi Alonsem a Hazardem, přičemž druhý jmenovaný přesně podle trenéry tolik omílaného pravidla "přihraj a běž” se po narážečce se svým španělským parťákem ocitl, ač z úhlu, sám před Begovićem a předpisovým zakončením na zadní tyč uzavřel na konečných 2:0 pro Chelsea.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:0 (2x Morata, Begovič vlastní)

Reagovat
MCFC_8

1:2

Reagovat
frederik

2:0

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele