4. kolo
02.09.2018 14:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Cardiff City - Arsenal FC 2:3

Ani na čtvrtý pokus se londýnskému Arsenalu nepodařilo udržet čisté konto, přestože nováček z Cardiffu do nedělního střetnutí naopak ani jednou neskóroval. Navzdory dvěma inkasovaným brankám však tým Unaie Emeryho bláznivou přestřelku ve Walesu zvládl, a to především zásluhou Alexandra Lacazetta, jenž se na konečném výsledku 3:2 podílel vítězným gólem a asistencí.

Střetnutí dvou celků s děravou defenzivou slibovalo atraktivní podívanou, a především první půle v tomto ohledu nezklamala. Cardiff s Arsenalem se předháněli v chaotičtějším bránění a brzy bylo jasné, že góly na sebe nenechají dlouho čekat. Více ze hry sice měli podle očekávání hosté, ovšem podobně jako v předešlých zápasech měli s pozemní rozehrávkou od vlastní branky výrazné potíže a Petr Čech hned v sedmé minutě trestuhodně namazal Harrymu Arterovi, jenž však ze slibné pozice na hraně pokutového území zbrkle přestřelil.

Pak se ke slovu dostali hráči Arsenalu. Ramseyho přízemní ránu ještě brankář Etheridge zlikvidoval, stejně jako pokus Bellerína, ale z následného rohu již byl filipínský gólman na prudkou hlavičku Mustafiho krátký. Krátce nato mohl zmatky cardiffské obrany potrestat Nacho Monreal, ovšem Etheridge svůj tým včasným vyběhnutím opět podržel.

Když krátce po půlhodině hry napálil Alexander Lacazette technickou křižnou ranou tyčku, zdálo se, že se Arsenal bude muset smířit v poločase s hubeným jednobrankovým vedením. Nakonec však neplatilo ani to, neboť v samém nastavení se domácí dostali k poslednímu útoku po špatné Xhakově rozehrávce a Bennettův centr propadl až na zadní tyč k Victoru Camarasovi, jenž s trochou štěstí obelstil Monreala a tvrdou ranou skóroval první gól Cardiffu v letošní sezoně.

Také po změně stran Petr Čech odstartoval rozehrávku nepřesným pasem na nohu hráče v modrém a góly přibývaly na obou stranách. Nejprve tlak Arsenalu vyústil v povedenou ránu Piérra Emericka Aubameyanga, po které se Etheridge natahoval marně, avšak s inkasovaným gólem pro změnu přešli do ofenzivy domácí Bluebirds a v 70. minutě se po sérii standardních situací dočkali opětovného srovnání skóre. Základ úspěchu položil vyhraný hlavičkový souboj Morrisona s Ramseym, po němž se dostal k zakončení Danny Ward a perfektně umístil míč s pomocí tyče za záda bezmocného Čecha.

Iniciativy se tak museli do třetice chopit hráči Arsenalu a do třetice se s tímto údělem popasovali úspěšně. Devět minut před koncem základní hrací doby vybídl střídající Torreira k zakončení aktivního Lacazetta, jenž využil hraničního postavení na ofsajdové linii a nedostatečného dostoupení domácí obrany k excelentnímu zakončení pod břevno, na které neměl Etheridge nárok, přestože šlo o ránu na přední tyč z ostrého úhlu.

Ani tentokrát se bránění náskoku neobešlo bez pořádných nervů, ovšem navzdory zmatku po další standardní situaci se nakonec Arsenalu přece jen povedlo stav 3:2 udržet až do konce a připsat si druhé vítězství za sebou. Kromě samotného výsledku a výkonu muže zápasu Lacazetta však Unai Emery nemůže být se svým týmem příliš spokojen.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:4

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Čech dneska na pána. Ten by se na to měl uz vysrat..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele