20. kolo
30.12.2018 15:15 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Důležité tři body pro Burnley, doma porazilo West Ham

Burnley po povedeném výkonu přehrálo West Ham a vrátilo se zpět na osmnáctou pozici. Domácí o své výhře rozhodli dvěma zásahy ještě v první půli. Hosté byli povětšinu duelu neškodní a do Londýna se zaslouženě vracejí s prázdnou.

Svatyni Clarets strážila místo Harta brankářská dvojka Heaton. Na pravém kraji obrany se nově objevil Bardsley, záložní řadu doplnili Gudmundsson s McNeilem a v útoku dostal místo Vokese přednost Wood. Do sestavy Kladivářů se zase dostali Noble s Arnautovićem.

Již ve třetí minutě se v dobré příležitosti ocitl útočník Burnley Barnes, který po centru McNeila z levé strany pálil těsně vedle brány. V patnácté minutě se domácím povedlo úvodní aktivitu přetavit v branku. Dlouhý pas sklepl Barnes na hranici pokutového území pro Wooda, který zamířil přesně k tyči. Za další tři minuty se do další šance Clarets dostal Tarkowski, jehož hlavičku však lapil gólman Hammers Fabiański.

Burnley nadále pokračovalo v aktivní hře. Po dvaceti minutách hry hlavičkoval nad břevno Mee, ve 34. minutě se již ale domácím povedlo zvýšit náskok. Nápor před šestnáctkou West Hamu zakončil Westwood centrem na zadní tyč, kde McNeil zblízka přidal druhý gól svého týmu. Stejný hráč mohl o pět minut později přidat další zásah, ovšem tentokrát mu zakončení nevyšlo podle plánu.

Ani po změně stran Clarets neubrali z ďábelského tempa. Hned šest minut po přestávce si Wood krásně narazil balón s Westwoodem a následné zakončení Barnese zlikvidoval skvělým zákrokem Fabiański. V 55. minutě se před polským brankářem zjevil zcela osamocen Wood, jenže trestuhodně netrefil cíl. Heaton si na druhé straně musel na pořádný zákrok počkat až do 67. minuty, kdy po skrumáži před bránou zlikvidoval pokus střídajícího Carolla.

Kladiváři se ani ve zbytku utkání nezmohli na větší odpor. Pět minut před koncem pálil nad Heatonovu svatyni Diangana, za další minutu si gólman Burnley poradil s hlavičkou Carolla. V poslední minutě se stejný souboj opakoval. Heaton předvedl proti vytáhlému útočníkovi skvělý zákrok, kterým uhájil čisté konto a zajistil domácím dvoubrankové vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
waynemarkrooney

0:2

Reagovat
OnlyWHU

2:3 a basta

Reagovat
smazaný uživatel

2 nam nedaj.S 3 souhlasim COYI

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Když se zítra zadaří jdeme na sedmý flek

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Etika

0:2

Reagovat
duloig

Tri body C O Y I.!!!

Reagovat
OnlyWHU

Body jsme si po utrápeným výkonu nezasloužili. Dnes nebudu kritizovat, ale výkon některých opor byl tristní. Asi nás už doběhla přetíženost hráčů kvůli velký marodce. Když to napravíme s Brightonem, vše odpuštěno. Krásný nový rok všem kladivářům, zvláště těm, kteří sem pravidelně píšou. COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jj.pravdu mas.Dneska to nemelo stavu.Tobe taky hezky novy rok i vsem ostatnim.COYI

Reagovat
duloig

Pripájam sa aj ja chalani.Všetko dobré v Novom roku. C O Y I ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele