13. kolo
26.11.2018 21:00 CET
1 : 2
(1:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Newcastle United 1:2

Když už se zdálo, že má Newcastle na samém dně tabulky namále, přišel listopad a vše je rázem jinak. Tým Rafaela Beníteze totiž všechny tři ligové zápasy v předposledním měsíci roku vyhrál, nyní i na půdě Burnley, díky čemuž se posunul vstříc klidnému středu tabulky a katapultoval španělského kouče do role favorita na ocenění manažera měsíce. Burnley naopak pokračuje ve výkonech, které jsou pouhým stínem loňské krasojízdy, a blíží se čím dál více pásmu sestupu.

Základ úspěchu položili hosté již v samém úvodu utkání, které začalo o půlhodinu později kvůli ošetření a hospitalizace Eddieho Wolstenholma, zodpovědného za kontrolu rozhodčích, jenž v hráčském tunelu krátce před původně stanoveným výkopem zkolaboval. Hned ve čtvrté minutě se po standardní situaci dostal k ráně zpoza šestnáctky Federico Fernández, jehož ránu nešťastně tečoval Ben Mee do horního růžku branky, kam se Joe Hart natahoval marně.

Burnley na brzký inkasovaný gól zareagovalo vlastní aktivitou, jenže Woodovu štiplavou ránu zvládl Martin Dúbravka zpacifikovat a sotva minutu nato efektivní Newcastle udeřil podruhé. Nakrátko rozehraný roh přinesl Magpies ovoce, neboť Ritchieho prudký centr jemně tečoval Ciaran Clark a míč zapadl přesně k zadní tyči. Hráči Newcastlu v tu chvíli na koni a zdálo se, že do přestávky by mohli vedení dokonce ještě navýšit, avšak pět minut před koncem zničehonic udeřili ze vzduchu také Clarets. Dlouhý nákop Meeho našel na hranici pokutového území Sama Vokese, který šokoval hosty v čele s Dúbravkou excelentní hlavičkou. Do přestávky pak mohlo být pro Benítezovu družinu ještě hůře, kdyby si Dúbravka nepočíhal na další Woodovu tvrdou ránu.

Také po změně stran měl lepší nástup do hry Newcastle, jenže tentokráte Straky nabídnutou šancí trestuhodně pohrdly. Po dobré práci Yedlina se Matt Ritchie zjevil sám necelý metr před prázdnou brankou, a přesto k nevíře všech přihlížejících poslal míč pouze do boční sítě.

Burnley tak stále zůstávalo na dostřel a aktivní Wood se nadále pokoušel pálit z každé aspoň trochu slibné pozice, ovšem střelecké štěstí mu nepřálo. Když pak hosté neskórovali ani deset minut před koncem, kdy střídající Joselu po povedeném brejku napálil brankovou konstrukci, pokračovalo drama až do samého konce. Nakonec si však příznivci Newcastlu mohli oddechnout a nelitovat neproměněných šancí, neboť Vokes v nastavení poslal svou hlavičku příliš vysoko a Mapgies tak z Turf Moor berou všechny body za výhru 2:1.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
NuFc23

0:1

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
Noustress

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele