10. kolo
28.10.2018 14:30 CET
0 : 4
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Chelsea FC 0:4

Ještě žádnému manažerovi Chelsea nepovedlo bodovat ve všech prvních deseti ligových zápasech v tomto horkém křesle. Až doteď. Maurizio Sarri zakončil první desítku utkání v Premier League naprosto dokonale, když na půdě houževnatého Burnley vyhrál zcela suverénně a hladce 4:0. Trefil se navíc i Álvaro Morata, který i přes herní krizi skóroval potřetí v posledních čtyřech zápasech.

Start zápasu ale vypadal poněkud odlišně, než napovídá konečný výsledek. Burnley se povedlo na hostujícího favorita vlétnout a potvrdit, že Chelsea má i přes impozantní předvedené výkony zřetelné slabiny. Obzvlášť, když v sestavě nefiguruje tak mimořádná osobnost jako Eden Hazard.

Poté, co Joe Hart senzačně vytáhl z šibenice Moratovu hlavičku, už začali úřadovat domácí fotbalisté. Nejdřív měl Kepa problémy s Lowtonovým centrem a Brady odražený balón napálil těsně vedle. Zlobil i Gudmundsson, který utekl Alonsovi a celou situaci musel hasit David Luiz.

Jenže Chelsea byla o poznání efektivnější. Po Moratově přihrávce mířil jen do tyčky Willian, ale vzápětí už se za Hartem třepotala síť. Kanté našel Barkleyho, Barkley vyslal do samostatného nájezdu aktivního Moratu a ten neměl (zaplaťpánbůh) ani vteřinu na rozmyšlenou. Proto do míče píchl bodlem a otevřel skóre.

Španělský útočník byl v zápase k neudržení, dostával se do velkého množství šancí a ani v zakončení neselhával tak jako dřív. Na sklonku první půle mu do vápna poslal nádherný oblouček Jorginho a Morata se do balónu opřel velmi slušně - Joe Hart měl ale skvělou formu a tenhle projektil zastavil.

Až jedenáct minut po startu druhého dějství si vzal od Kantého míč Ross Barkley a ze solidní vzdálenosti poslal míč přesně k tyči. Úplně stejně si počínal o pět minutek později Willian - na levé straně si poradil s Gudmundssonem a technicky tentokrát zamířil dokonale a mimo dosah Harta.

Chelsea v tomhle zápase vycházelo prakticky všechno - až na střelecké pokusy Oliviera Girouda. Střídající forvard pálil těsně vedle po Willianově přihrávce, netrefil nádherně vyhlížející volej z Alonsova centru a nakonec ho famózně zastavil Hart při hlavičce z bezprostřední blízkosti. Na konečných 4:0 tak musel uzavírat po následném rohu další žolík Ruben Loftus-Cheek.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:4

Reagovat
John Obi Mikel

nazdar

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Hazard)

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

tak jsem se trefil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele