20. kolo
29.12.2018 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Brightonu stačila jediná branka k výhře nad Evertonem

Brighton zdolal Everton a po čtyřech zápasech se dočkal vítězství. Jedinou branku zápasu vstřelil ve druhém poločase Locadia. Domácí si upevnili třinácté místo, zatímco hosté na desáté příčce musí čekat na výsledky konkurence.

Mezi třemi tyčemi Seagulls chyběl gólman Ryan, který se s reprezentací Austrálie připravuje na Asijský pohár. Šanci tak dostal brankář Button. Do stoperské dvojice se vrátil Dunk a místo Murrayho se v útoku objevil Andone. Manažer Karamelek Silva posadil na lavičku náhradníků Sigurdssona, který tak uvolnil místo pro Gueyeho. Po jednozápasové pauze se do sestavy vrátil Richarlison.

Po dvanácti minutách hry se do koncovky prodral obránce hostů Keane, který si naskočil na rohový kop od Digneho avšak nemířil přesně. Do obrovské šance se ve 28. minutě dostali opět Toffees. Walcottův centr překvapivě nezkrotil Button a vypadnuvší míč se dostal k Richarlisonovi, jehož na brankové čáře vychytal zaskakující obránce domácích. Útočník Evertonu se navíc ocitl v postavení mimo hru.

Hned za minutu se Button vytáhl proti ostré ráně Richarlisona, následnou dorážku Colemana zblokovali obránci Racků. Brighton si sice nevytvořil tolik šancí jako soupeř, jinak mu byl však vyrovnaným oponentem. Ani jedno mužstvo se ale v prvním poločase nedočkalo branky.

Po změně stran začali aktivněji Seagulls a v 51. minutě pálil nepřesně po rohovém kopu Dunk. O šest minut později nacentroval Groß na Andoneho, kterého skvěle vychytal brankář Karamelek Pickford. V 60. minutě se již domácí dočkali úvodní branky. Po rohovém kopu se míč nešťastné odrazil od bránícího Gomese k Locadiovi, jenž balón zblízka uklidil do sítě.

Hosté usilovali o vyrovnání hned za dvě minuty, avšak Richarlisona vychytal důležitým zákrokem Button. O devět minut později zase pálil nepřesně Bernard. Podobně si počínal v 73. minutě Gueye a po něm střídající Sigurdsson. Tři minuty před koncem si na Sigurdssonův přímý kop naskočil Zouma a hlavou rozezvučel břevno. To byla pro Everton poslední šance na vyrovnání.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
ondrasch77

1:3 (Richarlison gól)

Reagovat
waynemarkrooney

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele