7. kolo
29.09.2018 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal znovu nezazářil, přesto nadále vítězí

Zápasy londýnského Arsenalu jsou v posledních týdnech podobné takřka jako vejce vejci. Přestože tým Unaie Emeryho podává herně nepřesvědčivé výkony, kolo co kolo dokáže z vyrovnaných střetnutí vytěžit maximum a nejinak tomu bylo i tentokrát proti Watfordu. Přestože hosté na Emirates Stadium podali solidní výkon, favorita přestříleli a vytvořili si řadu slibných šancí, poroučejí se s prohrou 2:0, když v závěru zápasu smolný vlastenec Cathcarta podpořil druhým gólem Mesut Özil. Sedmou výhru Kanonýrů v řadě kazí jen svalové zranění Petra Čecha.

Malé londýnské derby slibovalo atraktivní podívanou a oba celky se od prvních minut snažily předzápasová očekávání naplnit. Otevřený zápas se především v úvodní dvacetiminutovce přeléval od jedné branky k druhé a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejaktivnějšími hráči v zakončení byli Will Hughes s Alexanderem Lacazettem, ovšem oba shodně ve slibných příležitostech selhali. Obzvláště francouzský forvard Arsenalu musel zpytovat svědomí, neboť se po Cathcartově zaváhání řítil zcela sám na Bena Fostera, jehož sice jemným obloučkem přehodil, ale zároveň minul odkrytou branku.

V závěru první půle Foster bezpečně zasáhl proti tvrdé ráně Xhaky, zatímco na druhé straně musel Petr Čech rázně zasahovat u nebezpečné standardní situace Hornets, kterou nakonec i s jistou dávkou štěstí úspěšně zneškodnil. Český gólman však ještě před přestávkou musel předčasně opustit hřiště, když si při odkopu od branky přivodil svalové zranění a musel přepustit své místo Berndu Lenovi.

Německý gólman se sice uvedl nepřesnou rozehrávkou do autu, ovšem po zbytek první půle byl nucen předvést také své reflexy a nutno dodat, že proti pokusům Graye, a především Deeneyho obstál na výbornou. Domácí sice měli míč častěji na kopačkách, ovšem šance přibývaly výhradně na druhé straně, kde se střídající Success objevil hned ve dvou skvělých pozicích, pokaždé však v zakončení selhal.

Utkání tak zdánlivě směřovalo k bezbrankové remíze, když se Arsenalu zničehonic podařilo prolomit skóre. Ostrý centr střídajícího Iwobiho sice Lacazette nedokázal usměrnit do brány, ale podařilo se mu v souboji zaměstnat bránícího Cathcarta natolik, že si stoper Watfordu nešťastně srazil míč do vlastní sítě.

Než se otřesení hosté stihli z inkasovaného gólu vzpamatovat, bylo najednou jejich manko dokonce dvojnásobné. Rychlý kontr Kanonýrů měli na svědomí opět aktivní Iwobi s Lacazettem, jehož pas z pravé straně přistál akorát u nohou nabíhajícího Mesuta Özila, který s přehledem zabořil míč do sítě. Arsenal znovu obstál navzdory nepřesvědčivém výkonu a připisuje si již sedmé vítězství za sebou napříč všemi soutěžemi.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

sejmout

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (1:0) Aubameyang, Lacazette, Ozil

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele