27. kolo
24.02.2019 15:05 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Arsenal dvěma góly do přestávky vyzrál na Southampton a je čtvrtý

Silná domácí forma vydržela Arsenalu i v nedělním střetnutí proti Southamptonu. Kanonýři si po výsledku 2:0 připsali na Emirates Stadium již sedmou ligovou výhru v řadě za sebou a úspěšně zůstávají v boji o umístění do čtvrtého místa, zaručující účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Vše podstatné se událo v prvním poločase, kdy se prosadili Lacazette s Mchitarjanem. Saints naopak zůstávají na sestupové osmnácté příčce.

Oba týmy se do zápasu pořádně obuly hned od úvodních minut a velké šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Jako první měli blízko k průlomu skóre hosté, když se Nathanu Redmondovi podařilo obelstít ofsajdovou past, jenže tváří v tvář Berndu Lenovi anglický forvard neuspěl. Neproměněná příležitost Redmonda zamrzela dvakrát tolik sotva minutu nato, když se vedení ujal Arsenal. Iwobiho centr z levé strany proplachtil pokutovým územím až k Henriku Mchitarjanovi, jehož rána z voleje sice mířila mimo tři tyče, ale Alexandre Lacazette ji dokázal pohotově tečovat zblízka do brány.

Saints zareagovali dalšími dvěma střeleckými pokusy, jenže Armstrongovu hlavičku zastavil Kolašinac a šanci Targetta lapil pozorný Leno, zatímco domácí byli v koncovce i napodruhé nekompromisní. Takřka jako přes kopírák Arsenal skrze aktivního Iwobiho poslal přízemní pas do šestnáctky, kde na zadní tyči číhal opět Mchitarjan a tentokráte již povedenější ranou překonal Anguse Gunna sám.

Povedený výkon domácích mohl záhy korunovat Lacazette, jehož vyslal do úniku výtečným pasem Granit Xhaka, ovšem Jan Bednarek na poslední chvíli stačil francouzskému střelci vpadnout pod nohy a jeho ránu zablokovat. Ještě větší příležitost měl Lacazette pět minut před poločasovým odchodem do kabin, když si obrana Saints nedokázala poradit s kvalitním centrem Lichtsteinera a Sead Kolašinac Lacazetta vybídl k zakončení z hranice malého vápna. Ten však k údivu Emirates Stadium až přílišně podebral míč a přestřelil. Když pak jeho další střelu po další dobré práci Kolašinace dokázal Gunn vyrazit, šlo se do kabin za dvoubrankového vedení domácích, které mohlo být snadno ještě vyšší.

Hosté po změně stran vyběhli hned s dvěma novými hráči po osmi minutách mohl utkání zdramatizovat James Ward-Prowse, jenž slibně vypálil po laciné ztrátě Xhaky, ale jeho pokus nakonec skončil těsně vedle. Arsenal záhy musel přeskládat svou obrannou čtveřici vinou zranění Stephana Lichtsteinera, jehož na kraji obrany zastoupil Shkodran Mustafi a pozici stopera obsadil z lavičky Laurent Koscielny.

Přestože Saints pokračovali ve zlepšeném výkonu a těšili se po změně stran územní převaze, dostat se Arsenalu na dostřel jediného gólu se jim nepodařilo. Blízko k tomu měl na samém sklonku druhé půle Matt Targett, ale Bernd Leno obstál i tentokrát a vychytal teprve své třetí čisté konto sezony.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

3:1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0/2:0/

Leno-Licht,Musta,Papa,Kola-Torreira,Xhaka-Miky,Ozil,Auba-Laca

V pruběhu zapasu (Suaréz za Mikyho, Ramsey za Mesuta a Iwobi za Lacu)

Laca 2x, Iwobi,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele