11. kolo
03.11.2018 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Výtečná podívaná na Emirates vítěze nepřinesla

Očekávaný duel Arsenalu s Liverpoolem nakonec oproti předešlým střetnutím bohaté gólové hody nenabídl, ovšem řádná atraktivita mu nescházela ani tak. Zápas plný šancí na obou stranách, hraný takřka neustále ve vysokém tempu, nakonec skončil dělbou bodů a výsledkem 1:1, neboť na Milnerův průlom skóre dokázal osm minut před koncem odpovědět Alexandre Lacazette.

Přestože první půle skončila bez branek, diváci na Emirates Stadium se nenudili ani na chviličku. Arsenal vstoupil do zápasu nebojácně a úvodní čtvrthodinu strávil neúprosným útočením přes levou stranu hřiště, kde Piérre-Emerick Aubameyang dával co proto svému protějškovi Alexanderu-Arnoldovi. Blízko k průlomu skóre měl pak v 16. minutě Henrik Mchitarjan, jenže pod tlakem vyběhnuvšího brankáře Alissona umístil hlavou Aubameyangův centr těsně vedle.

V tu chvíli se zničehonic hra obrátila o 180 stupňů a další desetiminutovka naopak patřila pouze Liverpoolu. Pouhé dvě minuty po Mchitarjanově tutovce se hosté propracovali k první vlastní brankové příležitosti, když se před brankářem Lenem zjevili osamocení Firmino s Maném. Rána prvního jmenovaného však skončila jenom na brankové konstrukci a dorážejícímu Manému zkazil gólovou radost zdvižený praporek čárového rozhodčího, byť opakované záběry potvrdily, že senegalský forvard byl v postavení mimo hru pouze na začátku celé akce a jeho trefa měla platit.

Než liverpoolský tlak ustal, dostal se ještě do vyložené příležitosti pozapomenutý Virgil van Dijk, kterého díky včasnému vyběhnutí vychytal Leno. Pak zase převzal iniciativu Arsenal a trpělivými kombinacemi od vlastní branky i rychlými výpady po jakémkoli zisku míče dělal soupeři ustavičné potíže. Nejprve jen těsně vedle po lahůdkové akci Xhaky s Özilem zakončoval Lacazette a pár minut nato gól francouzského útočníka zneplatnil odmávaný ofsajd. Ani to ale nebylo z první půle všechno, neboť v 45. minutě po Lenově chybném vyběhnutí doskákala Van Dijkova hlavička až do levé tyče.

Také po změně stran měl lepší nástup Arsenal, ovšem Mchitarjanův únik zavčasu zpacifikoval dominantní Van Dijk a Liverpool si na svou šanci trpělivě počkal. Na přelomu hodiny hry si Bernd Leno nezvládl poradit s prudkým centrem Maného, který pouze konečky prstů vyrazil před sebe, a odražený míč připadl Jamesi Milnerovi, jenž přízemní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Arsenal kontroval střelou Torreiry, s níž si ale Alisson poradil.

Ani s klíčovým ziskem vedení Liverpoolští neustávali v ofenzivním snažení a druhý gól měl na hlavě osmnáct minut před koncem nezastavitelný Van Dijk, kdyby jen usměrnil svou střelu po rohovém kopu mimo střed brány a Lenovu připravenou rukavici. S přibývajícími minutami se navíc otevírala okénka pro bleskové kontry, s nimiž si ale především Mohamed Salah nezvládl patřičně poradit.

Arsenalu už v závěrečné desetiminutovce nezbývalo než vrhnout všechny síly dopředu, což demonstrovalo nasazení Alexe Iwobiho na levý kraj obrany. A byl to právě mladý nigerijský reprezentant, kdo perfektní kolmicí našel za defenzivní linií Liverpoolu Alexandra Lacazetta, jenž využil chvilkového zaváhání soupeřovy defenzivy, obtočil se s míčem a přesnou ranou k tyči obstřelil marně se natahujícího Alissona. Oba týmy se ještě v závěru snažily strhnout zápas na svou stranu, avšak nastupující únava hráčů přispěla k tomu, že se již skóre 1:1 nezměnilo. Liverpool tak nadále zůstává v letošní sezoně bez porážky, zatímco Arsenal si připisuje druhou ligovou remízu v řadě.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (8)

Přidat komentář
LokoLFC

Arsenal snad bude chtít hrát fotbal, což je popraví.

Reagovat
Golasso

Asi nikdo nečeká, že vyhrajeme, ale těžko nás položí to, že budeme chtít hrát fotbal . Sílu máme v útoku a záloze, ne v obraně. A aspoň to pro diváka bude lepší pohled, než ta nuda Live vs City

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
MCFC_8

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 LFC

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
justcall

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele