16. kolo
08.12.2018 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal se proti Huddersfieldu nadřel, o výhře rozhodl Torreira

Kdyby se v Anglii hrály jen první poločasy, krčil by se Arsenal u sestupových příček. Ani v šestnáctém kole se Kanonýři nedokázali vypořádat s nástupem do utkání proti Huddersfieldu a stále v Premier League ani jednou o přestávce neměli vedení na své straně. I tentokráte však potvrdili, že druhé poločasy jsou naopak jejich doménou. Sedm minut před koncem totiž strhl vedení na stranu domácích Lucas Torreira.

Unai Emery sice setrval u rozestavení na tři obránce, ovšem vůbec poprvé v základní sestavě postavil v této formaci vedle sebe duo Lacazette-Aubameyang. Při absenci Mesuta Özila s Aaronem Ramseym ale nebyla hra Arsenalu tak plynulá a Huddersfieldu se agresivním bráněním dařilo bortit rozehrávku soupeře v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.

Pouze s blížící se půlhodinou hry domácí nakrátko obranný val Terriers dokázali prolomit a vytvořili si v rychlém sledu za sebou dvě výtečné příležitosti. Jak Piérre-Emerick Aubameyang po dobrém pasu Xhaky, tak Alexandre Lacazette na konci skvělé kombinace Bellerína s Guendouzim však v zakončení překvapivě selhali a vůbec netrefili prostor mezi třemi tyčemi, byť se oba nacházeli v hloubi pokutového území.

Zmar domácích deset minut nato dokonalo kontroverzní rozhodnutí čárového rozhodčího, jenž zamezil Lacazettovi poslat míč do prázdné branky po vystihnutí špatné zpětné přihrávky brankáři Lösslovi, neboť francouzský útočník se chvíli předtím nacházel v postavení mimo hru. Dánský gólman pak v druhé minutě nastavení přece jen musel ukázat svůj um proti výtečnému pokusu Torreiry, který konečky prstů vytěsnil na roh.

Stejně jako před týdnem i tentokráte domácí kouč sáhl hned ke dvojímu střídání, ale tentokráte nasazení Iwobiho s Mchitarjanem místo Lacazetta a Lichtsteinera okamžité zlepšení nepřinesla. Huddersfield i nadále poctivým bráněním odolával převaze favorita, a jelikož hrozící samostatný únik Aubameyanga zastavil další sporně zdvižený praporek čárového, zůstával Jonas Lössl zcela bez práce. Hosté se dokonce ocitli ve slibné situaci k překvapivému zisku vedení, ale Pritchard v souboji s Bellerínem upadl a rozhodčí Tierney se nenechal obměkčit ani tentokráte.

Frustraci Arsenalu v 80. minutě korunoval Matteo Guendouzi, jenž stejně jako v první půli Xhaka s Mustafim uviděl žlutou kartu za přifilmovaný pád a s Emeryho týmem to v tu chvíli vypadalo bledě. Pouhé tři minuty nato se ale karta obrátila. Přestože obrana Terriers znemožnila Aubameyangovi zakončit povedenou pobídku předešlého hříšníka Guedouziho, gabonský forvard ze ztísněné situace vytěžil maximum v podobě ladného obloučku na hranici malého vápna, kde číhal Lucas Torreira. Uruguayský záložník se s ničím nerozpakoval, akrobatickým zakončením z voleje napálil míč do sítě a jen posílil svou aktuální pověst miláčka tribun na Emirates Stadium.

Arsenal tak proti Huddersfieldu nepřesvědčil, přesto má na kontě další tři body a prodlužuje svou sérii bez porážky napříč všemi soutěžemi na jednadvacet utkání. Do dalšího utkání na půdě Southamptonu však Unaie Emeryho čeká nelehké rozhodování při složení středu obrany, neboť duo Sokratis-Mustafi si bude odpykávat karetní trest a první jmenovaný navíc musel předčasně odkulhat ze hřiště.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 (2:1) 2x Aubameyang,Lacazette,Xhaka-Depoitre.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Mikesh

Hrůza, takové týmy musíme porážet doma 5-6:0.. Přijde mi, že se u nás velice kromě jména trenéra nic nezměnilo .. Anebo mám prostě pech na zápasy, které si zapnu. Jediný kdo se mi vždy líbí nejvíc je Guendozi =))

Reagovat
smazaný uživatel

To zas ne. Já sleduju zapasy každý víkend a zlepšení, změna herního stylu je tam znát. Teda krom tohoto zápasu s Huddersfieldem, to byla katastrofa,od 8,9 hráčů. Ale každý den není posvícení.Hlavní jsou 3 body.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele