35. kolo
21.04.2019 17:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Arsenal proti Crystal Palace nečekaně selhal a prohrál 3:2

Bezchybná domácí forma Arsenalu je u konce. Po deseti ligových triumfech v řadě totiž Kanonýři překvapivě padli proti Crystal Palace, které stejně jako na půdě Manchesteru City ukořistilo prestižní vítězství v poměru 3:2. Důvodem selhání severolondýnského celku byla především neschopnost při bránění standardních situací, z nichž hosté udeřili dvakrát a zbylý zásah přidal po katastrofálním selhání Shkodrana Mustafiho Wilfried Zaha.

Unai Emery před zápasem avizoval početné změny v sestavě, ovšem s nasazením Jenkinsona, Mavropanose či Elnenyho s Guendouzim utrpěla nejen hra Kanonýrů, ale také jejich obvykle spolehlivé bránění standardních situací. Prvním varováním byla hlavička zcela nehlídaného Scotta Danna po rohovém kopu, která ještě hostům úspěch nepřinesla, ale nedlouho poté se z Milivojevićova přímého kopu prosadil Christian Benteke, jenž využil nejednotné ofsajdové linie soupeře a sám zblízka před Lenem skóroval poprvé po dlouhých devatenácti zápasech.

Domácí se z letargického vstupu do utkání postupně vzpamatovali a začali získávat očekávanou převahu, jenže jakékoli nebezpečné průniky do pokutového území zvládala zatažená defenziva Crystal Palace obětavě likvidovat a brankář Guaita zůstával nadále bez práce. Když se Kanonýři nedomohli u sudího Mosse ani odpískání pokutového kopu za nastřelenou ruku Aarona Wan Bissaky, šlo se do kabin za překvapivého vedení hostí 1:0. Pro Emeryho družinu přitom mohlo být ještě hůře, kdyby Bernd Leno nezvládl na samém sklonku poločasu zlikvidovat dvě rány Kouyatého v rychlém sledu za sebou a Christian Benteke v další slibné šanci zbrkle nepřestřelil.

Emeryho takřka obligátní dvojí střídání bezprostředně po změně stran slavilo okamžitý úspěch. Střídající Alex Iwobi nastartoval v 47. minutě akci, kterou vyšperkoval Alexandre Lacazette kolmicí pro Mesuta Özila, jenž zblízka chladnokrevně prostřelil Guaitu.

Arsenal i nadále zůstával o poznání nebezpečnějším týmem než v první půli, jenže po hodině hry jej zcela zabrzdilo další katastrofální selhání v obraně. Zaváhání Shkodrana Mustafiho ve zdánlivě neškodné situaci využil Wilfried Zaha, jenž předskočil německého stopera a suverénně vrátil svému týmu vedení.

Aby toho pro opařené domácí nebylo málo, pár minut nato inkasovali i do třetice. Znovu se tak stalo po standardní situaci, když defenziva Kanonýrů neuhlídala jak hlavičkujícího Scotta Danna, tak Jamese McArthura, jenž z bezprostřední blízkosti dorazil míč do sítě. Arsenal ovšem ani za takto kritické situace nesložil zbraně a čtvrthodinu před koncem ještě vykřesal jiskru naděje zásluhou Piérra-Emericka Aubameyanga. Gabonský forvard svůj parádní průnik zakončil neméně povedenou přízemní ranou k zadní tyči, kam se Guaita natahoval marně.

Dvě minuty před koncem měl vyrovnání na kopačce Alex Iwobi, jenže perfektně připravenou pozici po skvělé kombinaci Özila s Guendouzim zakončil nedůraznou střelou do Guaitovy náruče. Arsenal si tak nečekanou prohrou 2:3 výrazně zkomplikoval boj o umístění do čtvrtého místa, neboť v příštích kolech Kanonýry čekají neoblíbené venkovní zápasy proti Wolverhamptonu či Leicesteru.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
MCFC_8

3:0

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Zdechlina

Dneska mosíme vyhrát!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele