11. kolo
03.11.2018 13:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

AFC Bournemouth - Manchester United 1:2

Se značně lepší formu šli do zápasu Cherries, kteří vyhráli hned 5 z posledních 6 zápasů, na rozdíl od Manchesteru United, který za stejnou dobu uspěl pouze dvakrát. Avšak i přesto nakonec Rudí ďáblové po rozpačitém prvním poločase dokázali v závěru zápasu zásluhou Rashforda zápas zvrátit na svojí stranu a poprvé od 5. kola zvládli ve dvou ligových zápasech po sobě uspět.

Rozdíl ve formě byl vidět na první pohled, domácí si v kombinaci počínali klidně a spíše vyčkávali, než aby se pouštěli do bezhlavého útočení. Jejich protiútoky byly během prvního poločasu téměř vždy nebezpečné.

Proměnit je v gól se jim podařilo hned v 11. minutě zápasu, kdy po přesné Stanislasově přihrávce s přehledem uklidil míč za de Geovi záda nejlepší střelec Bournemouthu Callum Wilson. Potvrdil tak propustnost obrany hostů, kteří v lize udrželi pouze jedno čisté konto. Po vstřeleném gólu se domácí uklidnili a dlouho soupeři nepovolili žádné nebezpečné akce, které by musel Begović hasit.

Až kolem 30. minuty se hostům podařilo na delší době udržet míč na kopačkách. Zlepšení hostujícího týmu se projevilo ihned - kapitán hostů Young vysunul po kraji vápna Alexise, ten vrátil míč před bránu a nejlepší střelec United Martial s klidem zakončil do protipohybu Begoviće - 1:1. Gól hosty viditelně uklidnil a záhy se dostal do další nebezpečné šance Mata, pálil však těsně vedle.

Konec poločasu patřil domácím, nejprve Fraser prověřil pozornost de Gey a po sérii rohů vybojoval Bournemouth nebezpečný přímý kop kousek před velkým vápnem. Stanislas však míč napálil pouze do soupeřovy zdi a jelikož ani z protiútoku United gól nevstřelili, oba týmy šly do kabin za vyrovnaného stavu.

Do druhé půle oba týmy vkročili s odhodláním urvat zápas pro sebe. Jako první se utkání pokusil rozhodnout Brooks, ke kterému dostal míč po rychlém uvolnění na levé straně Fraser. Brooksovu patičku ale de Gea zlikvidoval. Od této chvíle začal Manchester United tlačit. Krátce po střele domácích se dostal po rychlé narážečce s Martialem sám před brankáře domácích Luke Shaw, avšak Begović jeho samostatný nájezd pohotově vykryl.

Po přímém kopu Ashleyho Younga, který trefil tyč, nastal závar před bránou, kdy nejprve Aké vlastním tělem vykryl dorážku a poté Brooks ještě vykopnul míč z brankové čáry. Rudí ďáblové stupňovali svůj tlak, ale domácí držel skvělý Begović a obětavá obrana. Po nepřesných střelách Herrery a Pogby se hra na chvíli uklidnila. Jedinou výjimkou byla rychlá kombinace před bránou hostů, po které se dostal do slibné šance Brooks, který však mířil jen přímo na de Geu.

Téměř na konci zápasu se dostal ke střele i střídající Lingard, ale i jeho střelu kryl Begović. Utkání rozhodnul v 92. minuté taktéž střídající hráč Marcus Rashford. Ve vápně s klidem zpracoval Pogbův centr, který těsně před ním podskočil nejlepší hráč utkání Aké, a pohotově zakončil. Ani proti Manchester United tak domácí nezlepšili svojí statistiku z uktání s velkou 6 a potřetí v ligové sezóně prohráli.

Autor: Filip Zelenka

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

2:2

Reagovat
PePiG7

Se sestavou souhlasim, mozna Rashford nebo Alexis misto Maty

1-3

Reagovat
Assassin11

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele