14. kolo
28.11.2017 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Newcastle United 2:2

West Bromwich Albion byl velmi blízko svému dalšímu vítězství, na které čeká nepřetržitě od půlky srpna. Proti Newcastlu ještě půlhodinu před koncem vedl o dvě branky, soupeř však stačil srovnat a urval aspoň remízu. Přerušil tak svojí mizernou sérii čtyř porážek v řadě a vůbec poprvé od zápasu se Southamptonem skóroval více než jednou.

Jestli někdo čekal, že se bude jednat o opatrné střetnutí v kontextu minulých vzájemných utkání, v nichž naposledy čtyři branky padly v roce 2012, ten se šeredně mýlil. Především druhý poločas totiž nabídl pohlednou ofenzivní podívanou plnou zajímavých momentů. Ve finále byla konečná plichta tím nejspravedlivějším rezultátem.

Po úvodní strohé dvacetiminutovce mohli jako první inkasovat domácí, jelikož centr Ritchieho z pravé strany brankář Foster neudržel trestuhodně v rukavicích a míč mu upadl na zem. Naštěstí pro něj se k němu nepropracoval číhající Joselu a byl u něj dříve dobře se orientující bek Ahmed Hegazi, jenž možné nebezpečí zažehnal.

Na druhé straně se jen o minutu později osmělil dělovkou z dálky Rondón, jenž vybojoval balón ve středu pole, nicméně orazítkoval jen spojnici tyčky a břevna. Až s podivem byl mezi třemi tyčemi ledově klidný gólman Darlow, jenž skoro nehnul ani brvou, a v podstatě jen tenhle pokus sledoval, jak mu obrousil jeho brankovou konstrukci.

Po půlhodině hry zleva vyslal pas do šestnáctky Mbemba, tam našel naskakujícího Joselua, jenže ten míč hlavou pouze lízl, a tak zamířil jen mimo. Závěr poločasu pak daleko lépe vyšel WBA. A neudržitelný byl v tu chvíli Robson-Kanu, jenž nejprve po pasu Ahmeda Hegaziho hlavičkoval do Darlowa a po přihrávce Rondóna střílel vedle.

V nastavení prvního dějství však již velšský forvard poslal svůj tým do vedení. Evans dlouhým obloukem uvolnil na levé straně Gibbse, který v šestnáctce vyhledal nabíhajícího si Robsona-Kanua, a ten hlavou zavěsil. Zkraje druhé půle mohl odpovědět Mikel Merino, avšak jeho pokus z voleje zlikvidoval se štěstím připravený Foster.

V 58. minutě The Baggies své vedení navýšili. Rondón poposunul merunu k pravé lajně Phillipsovi, který odtud přetáhl svůj centr až na zadní tyč, a Field neměl jediný problém skórovat. Newcastle ale snížil záhy a to ho evidentně dost nakoplo. Po rohovém kopu zahraném Ritchiem se hlavou prosadil stoper Clark.

Ačkoli se Robson-Kanu mohl po přihrávce Livermora v 63. minutě zapsat na střeleckou listinu, leč trefil jen Darlowa, závěrečné minuty patřily jednoznačně NUFC. A v 83. minutě se dočkal zasloužené odměny. WBA měl přitom docela velkou smůlu, protože střela Ritchieho se u tyčky otřela o stehno bránícího Evanse a skončila v síti.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Beros

Nou koment...

Reagovat
NuFc23

Hlavne, ze Benitez opat podtavi Joselua, aj ked je to najtragickejsi utocnik vsetkych cias. On to fakt nevidi? Prehrame 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele