20. kolo
26.12.2017 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Everton FC 0:0

West Brom nedokázal ani v osmnáctém utkání v řadě vyhrát a doma si proti Evertonu připsal jen bod. Diváci se na The Hawthorns nakonec branky nedočkali, což ve výsledku znamenalo poměrně nudný fotbal a prodloužení neporazitelnosti hostujícího mužstva.

Everton přijel na půdu West Bromu jako jasný favorit a trenér Sam Allardyce doufal, že se jeho svěřencům proti nepříliš srdnatě bojujícímu domácímu celku povede prodloužit neporazitelnost na šesté utkání v řadě. Everton kromě momentální formy vycházel také z toho, že se mu právě v období specificky britského svátku zvaného Boxing Day daří uhrát dobré výsledky.

Na domácí straně se do prvních ofenzivních akcí pouštěl zkušený kanonýr Salomón Rondón, jehož si ale hostující obránci velmi dobře a pečlivě všímali. Naopak se málem prosadil favorit. Po rychlé kombinaci měl dostatek prostoru Yannick Bolasie, jehož střela mířila těsně vedle! Po devatenácti odehraných minutách se mlem ujali vedení domácí hráči.

Rohový kop rozehrál Matt Phillips, odraženého míče se zmocnil Brunt a jeho ránu vyrazil Pickford jen k Phillipsovi. Jeho následný centr pak perfektní hlavičkou zakončoval Dawson, jenže mířil těsně nad bránu! Na opačné straně Bolasie napřáhl k dalekonosnému střeleckému pokusu a brankář Ben Foster měl štěstí, že se balon stočil mimo.

Jinak ale první půle nenabídla mnoho zajímavého, o přesných šancích se už nedá mluvit vůbec. Po Bruntově centru z pravého křídla Dawson hlavou opět mířil mimo a uzavřel tím poměrně nezáživné dění. Druhou polovinu otevřel tvrdou ranou aktivní Brunt, ale jeho smůla v zakončení, respektive v přesnosti střelby, pokračovala. Ani tentokrát se balon nedostal blíže Pickfordově bráně.

Pět minut po změně stran se do skvělé šance dostal Salomón Rondón, který dokonce postupoval sám na brankáře Pickforda, jenže jeho zakončení bylo dost jalové. V dosud největší šanci utkání selhal a následně byl pro zranění střídán. Do další zajímavé pozice před brankou Evertonu se dral Chris Brunt, jenže než stačil zakončit, nohu do střely mu vložil mladík Kenny.

Nebezpečí před bránou gólmana Pickforda přetrvávalo a mělo konkrétní podobu, jenže domácí hráče dnes trápila přesnost. Na Dawsonův centr si naskočil Jay Rodriguez, jenže ani ten neměl mnoho štěstí. Když následně poslal obránce Williams k zemi Barryho, rýsovala se před domácími nadějná střelecká pozice. Matt Phillips ale jasně deklaroval dnešní zmar a bránu vysoko přestřelil.

Vlastně až před koncem utkání, konkrétně v 89. minutě, se do zajímavé pozice probili také hosté. Střídající útočník Oumar Niasse se protáhl po křídle a pálil, ale ani jednu z jeho dvou střel neměl brankář Foster problém pokrýt. Evertonu i to stačilo na bezbrankovou remízu, třebaže snahy dnes moc neukázal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zustane West Bronwich Albion favorit ?

Reagovat
vanGomm

V PL má WBA šnůru 17 kol bez výhry!! To je v této soutěži už vlastně rarita.Už je tedy pouze otázkou času,kdy vyhrají.Nemusí to přijít zrovna nyní s Evertonem,ale ta matematická pravděpodobnost je už poměrně vysoká a zvyšovat se bude pokud by to teď nevyšlo každým dalším kolem více.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ta reakce ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ta jeho reakce je na rozdíl od tvých nic neříkajících blábolů smysluplná a po slohové stránce jasná. Zdrž se raději komentářů se svými vyjadřovacími schopnostmi. Ta tvoje moudra jsou jen o tom, že porovnáváš kurzy z předchozích zápasů s tím aktuálním. Nerozumíš tomu a tvůj intelekt je podprůměrný. Proto raději nech bookmakery na pokoji a nesnaž se pochopit jejich práci. Myslím že tu hodně lidem lezeš na nervy.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky tu štveš hodně lidí, to si piš.

Reagovat
Theft90

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele