26. kolo
05.02.2018 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Watford FC - Chelsea FC 4:1

Dvaadvacet let. Dvaadvacet let se nestalo, že by Chelsea prohrála dva ligové zápasy za sebou o tři góly. Až teď. A že k tomu byl potřeba opravdu silný kalibr. Až teprve Bournemouth a Watford dokázaly mocné Blues ponížit až na takovou úroveň. Základem děsivé prohry 1:4 byl přelomově příšerný výkon Bakayoka, který korunoval po půlhodině červenou kartou. No a Hornets vyučovali především ze smrtící efektivity....

Průšvih byl cítit už v úvodních okamžicích zápasu. David Luiz svůj návrat do sestavy místo zraněného Christensena nezvládl, byl zbrklý a způsobil několik zmatků v obraně. Jenže jeho kolega Bakayoko způsobil naprostý chaos. Během půlhodiny na hřišti pokazil dvě zpětné přihrávky, jimiž poslal Watford do šance, aby mu pak v rozmezí pěti minut dvakrát odskočil míč a vzápětí dvěma žlutými fauly poslal Chelsea do oslabení.

Ačkoli to pro anglického mistra nebyl instantní konec, rýsoval se velmi názorně. A krátce před pauzou dostal skutečně reálné obrysy. Janmaat až příliš snadno z půlící čáry poslal do vápna pas na Deulofeua, který se teatrálně převalil přes ležícího Courtoise a pískala se penalta. I přes divadelní provedení nutno říct, že zaslouženě. No a Troy Deeney ji podél stojícího gólmana bezpečně proměnil.

Druhá půle byla z pohledu Chelsea naprostý zmar. Nepomohl příchod tvořivé síly v podobě Cesca Fábregase, dokonce ani mušketýr Olivier Giroud nepřinesl kýženou efektivitu. Blues i v deset drželi míč skoro šedesát procent času, ale většinu z něj si jen posouvala míč. Watford hrál chytře na protiútoky, které vedl především skvěle hrající středopolař Doucouré.

Po několika náznacích šancí od domácích však Chelsea přece jen objevila jiskru naděje, kterou zábleskem geniality vykřesal deset minut před koncem Eden Hazard. Za hranicí šestnáctky si poradil s třemi oponenty a technickou střelou schoval míč za zadní tyč. Jenže to, co přišlo pak, bude fanoušky londýnského celku strašit ještě dlouho.

Jen o pár desítek vteřin později už totiž Watford zase vedl, Janmaat pronikl z pravé strany do vápna jako nůž máslem, narazil si s Pereyrou a za potlesku defenzivy Blues překonal Courtoise. Obratem Doucouré založil brejk pro Gerarda Deulofeua, který chtěl do souboje jeden na jednoho, ale Luiz mu jen ustupoval. A tak barcelonskému hostovi nezbývalo než sólo zakončit gólovou střelou. Na konečných 4:1 pak po dalším Doucourého pasu zvýšil velmi chladnokrevným způsobem Roberto Pereyra.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
MySch017

Skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
scholes18

3:0

Reagovat
josepe

Tak to Conte končí ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika když Mike Dean píská Chelsea.

Reagovat
Noustress

Dean je pičus ale toto s ním nemá nič spoločné

Reagovat
smazaný uživatel

Zřejmě jsi žádný zápas Chelsea, který píská Dean, neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tymto nema Dean nič spoločné. Paklub sa rozpadá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele