8. kolo
14.10.2017 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Watford FC - Arsenal FC 2:1

Přestože Watford vstoupil do nové sezony víc než slibně, na první domácí vítězství stále čekal. To se však dramaticky změnilo po odehraném osmém kole, v němž Hornets vybojovali velecenný triumf nad Arsenalem, přestože ještě po sedmdesáti minutách prohrávali. Nejprve z kontroverzní penalty skóroval Troy Deeney a o vítězný gól se v samotném nastavení postaral Tom Cleverley. Watford tak nyní dokonce v tabulce předskočil svého sobotního soupeře a nachází se na výtečném čtvrtém místě.

Arsenal sice do zápasu vstupoval s bilancí čtyř výher v řadě, když vezmeme v potaz i vystoupení Kanonýrů v Evropské lize, jenže i tak hosté na Vicarage Road podali nevýrazný výkon. V základní sestavě bez Alexise Sáncheze, Mesuta Özila, Aarona Ramseyho či Shkodrana Mustafiho vinou zranění čí únavy po reprezentační pauze se svěřenci Arséna Wengera hledali a za první půlhodinu si připsali směrem dopředu sotva jednu nepřesnou dalekonosnou ránu Mohameda Elnenyho.

Poté však přesto hosté zničehonic prolomili skóre. Xhakův rohový kop přistál na hlavě Pera Mertesackera, jenž si připsal první ligový zásah po bezmála 1400 dnech. Najednou byl Arsenal na koni a Granit Xhaka s Héctorem Bellerínem si připsali další nadějné střelecké pokusy ještě do přestávky. Také po změně stran Kanonýři nabídli několik slibných kombinací Iwobiho se střídajícím Özilem, jenže jim scházelo vždy přesnější zakončení.

Dvacet minut před koncem se Watfordu naskytla jedinečná příležitost k vyrovnání, když sudí Neil Swarbrick nařídil pokutový kop za zákrok Bellerína na Richarlisona. K exekuci se postavil Troy Deeney a bezpečně napálil míč do sítě. Zatímco Arsenal nebyl schopen sebemenší odpovědi, domácí se hnali za obratem, jejž nejprve málem dosáhl Etienne Capoué, který s pomocí Mertesackerovy teče trefil brankovou konstrukci.

V samém závěru se však Hornets opravdu dočkali, když chaos v šestnáctce Arsenalu po další sérii zablokovaných střel s nahodilým odrazem napálil míč pod břevno Tom Cleverley za přihlížení nekonsolidované defenzivy Kanonýrů. Svěřenci Marca Silva tak poskočili jak před Arsenal, tak i Chelsea a okupují s patnácti body skvělé čtvrté místo.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
justcall

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
justcall

Reagovat
Assassin11

0:2

Reagovat
Muza

Tak to je síla. Jsem fanda Arsenalu, ale to co předvedli dneska byl děs, hnus nuda, bezmoc a zoufalství. Nevím kdy vedení Arsenalu pochopí že Wenger už dukaucoval. Jestli to půjde takhle dal, tak za dva tři roky může Arsenalu klidně hrat druhou ligu. Herní projev Arsenalu je každý rok horší a horší. Už se na to nedá ani dívat. A to nemluvím ani o výsledcích. Letos bez ligy mistrů a silné pochybuju, že příští rok ji budou hrát. Po tom co odejde Sanchez a Ozil se s Elnenym a Iwobim porazit nejlepší nedají a jak jsem mohl vidět, tak ani podprůměrný Watford ne. Už vidím jak se top hraci hrnou do Arsenalu. Viz Lemar, raději v Monaku liga mistrů než hrat v Arsenalu.

Reagovat
Noustress

všetko suhlas ale Watford má na túto sezónu velmi slušne vyskladané mužstvo po letných posilách

Reagovat
smazaný uživatel

ten Wenger prohraje i to co se neda

ten musi majitelum nabizet i jiny sluzby... nez jen trenovani protoze takovy dlouhodoby neuspechy by v zadnym jinym velkym (pokud se tam Arsenal da jeste pocitat) klubu netrpeli

Reagovat
Muza

Kdyz tak sleduju prestupy a tzv posily Arsenalu, tak nevim jestli se smat nebo brecet. Novy stredni obrance? Dejme tomu, ale 29 let Papastapulos. Pane boze proc. Lichtesteiner 34 let. Pane boze proc. A kupovat brankare, kdyz mate dva kvalitni, to uz nechapu vubec. Arsenal trapi jine pozice a ptrebuje posilit a to zejmena v zaloze a na kridlech. Po tzv.chytrem prodeji Walcota, Chamberlaina a Sancheze, nema Arsenal nikoho draveho a rychlyho. Obavam se ze nova sezona bude mozna jeste horsi nez posledni.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele